Parascovia Spic

Nume : Parascovia Spic
”Profesionalismul, promptitudinea, amabilitatea și atenția trainerilor sunt doar câteva dintre punctele forte ale instruirii jurnalistice din cadrul ȘSAJ”

 

Dacă ar fi să caracterizez școala printr-un cuvânt, atunci acesta ar fi „PROFESIONALISM”, deoarece aici se învață jurnalism corect, echidistant și doar aici studenții sunt instruiți de cei mai buni jurnaliști din țară. Vasile Botnaru, Alina Radu, Vitalie Dogaru, Dorin Scobioală, Diana Răilean, Elena Robu, Liliana Nicolae sunt doar câțiva dintre instructori care ne-au inițiat în domeniul jurnalismului și ne-au oferit cele mai bune practici jurnalistice.

Profesionalismul, promptitudinea, amabilitatea și atenția trainerilor sunt doar câteva dintre punctele forte ale instruirii jurnalistice din cadrul ȘSAJ. Utilizarea diferitor metode de lucru cu studenții, formularea clară a cerințelor, dar și disponibilitatea pentru explicații suplimentare contribuie nemijlocit la îmbunătățirea și eficientizarea procesului de însușire a practicilor și tehnicilor din domeniul jurnalismului.                                                                                                             

Programul școlii coincide exact cu activitatea jurnaliștilor dintr-o redacție. Suntem învățați să lucrăm rapid și eficient. Cursurile bine sistematizate, care pun un accent deosebit pe lucrul practic, reprezintă cel mai mare avantaj al vieții profesionale jurnalistice. Lucrul pe teren ne oferă posibilitatea de a interacționa cu oamenii, ceea ce este absolut necesar. În cadrul ȘSAJ se instruiesc oameni pentru presa serioasă.

Doar aici am învățat că o știre nu poate să existe dacă nu a oferit răspuns la măcar primele patru întrebări. Pentru o știre profesionistă contează independența și credibilitatea sursei, iar o știre bine documentată este o știre veridică. Atât noutatea, documentarea cu atenție, verificarea informațiilor, lucrul cu sursele, atribuirea și acuratețea citatelor, arta interviurilor și articolelor, cât și limbajul accesibil, focusarea sau unghiul de abordare clar sunt iarăși câteva din condimentele fără de care este imposibil să faci un jurnalism de calitate.

Pot spune cu certitudine că activitatea din cadrul ȘSAJ îmi oferă noi posibilități și modalități de a înțelege tot ce se învâtre în jurul meu. Experiența din cadrul școlii nu se compară cu nimic. Școala te responsabilizează și te educă la modul cel mai serios.