Despre proiect

Școala de Jurnalism din Moldova, fosta Școala de Studii Avansate în Jurnalism, lansată în 2006 ca proiect pilot al Centrului pentru Jurnalism Independent, a devenit cu timpul o organizație neguvernamentală ce oferă instruire în domeniul jurnalismului, mereu în pas cu inovația, având la activ peste 200 de absolvenți, majoritatea regăsindu-se în instituții de presă, iar unii – în domeniul comunicării și al cercetării mass-media.

Fondatorul Școlii este Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) - o instituție care se bucură de interes și sprijin din partea jurnaliștilor moldoveni de mai bine de 25 de ani. CJI are stabilite mai multe parteneriate cu instituții recunoscute la nivel internațional în domeniul pregătirii jurnaliștilor profesioniști (Școala de Jurnalism a Universității din Missouri, Centrul Internațional de Jurnalism, Școala de Jurnalism din Lille, Internews și Postul de radio Europa Liberă). Totodată, Centrul utilizează metode de instruire testate de-a lungul anilor pe parcursul procesului de educație și pregătire profesională a jurnaliștilor.

Școala a fost concepută inițial ca proiect în baza unor programe postuniversitare avansate de jurnalism din întreaga lume (inclusiv Școala de Jurnalism și Management Media din Caucaz [Tbilisi, Georgia], Media Plan Institute din Sarajevo, Școala de Jurnalism din Novi Sad [Serbia], Institutul Media din Caucaz [Erevan, Armenia], programul de un an de instruire în jurnalism al Institutului Macedonean pentru Media [Macedonia] și Universitatea Americană din Bulgaria).

Curriculumul a fost creat în corespundere cu cele mai înalte standarde internaționale în jurnalism, practicate în Europa, Statele Unite ale Americii și în alte țări. Acesta combină cele mai bune practici și idealuri ale jurnalismului. Autorii programului de studiu consideră că sistemul riguros de studiu asigură pe deplin latura utilă a procesului de instruire.

Scoala de Jurnalism din Moldova activează în convingerea profundă că o presă independentă, instruită profesionist și dedicată în întregime principiilor de servire a publicului, este esențială pentru orice guvernare democratică.

Acest site folosește cookies

Am înțeles