Storytelling Video (avansat)

Este un curs nou, dezvoltat în parteneriat cu DW Akademie și predat de instructori locali care au fost certificați de academia germană.

Video storytelling este într-o continuă evoluție, ce este influențată de noile tendințe și tehnici care apar odată cu dezvoltarea tehnologiei. Realitatea virtuală, filmările cu drone, videoclipurile în 360 de grade și animațiile sunt doar câteva dintre tendințele emergente care dezvoltă domeniul jurnalismului video. Prin intermediul acestui curs, studenții își vor dezvolta atât abilitățile de a realiza istorii video tradiționale, cât și cum să utilizeze noi concepte și tehnologii pentru a sparge tiparele și a propulsa jurnalismul, oferindu-i o perspectivă de viitor.

Obiectivul general al acestui curs este de a dezvolta competențele studenților în povestirea video, cu accent pe realizarea de istorii relevante, creative, captivante, cu respectarea eticii jurnalistice, care să ajungă la public printr-o varietate de platforme media. Scopul cursului este de a oferi o înțelegere solidă a conceptelor, a tehnologiilor și a practicilor de povestire video, precum și de a pregăti studenții pentru tendințele și evoluțiile viitoare din acest domeniu aflat într-o continuă schimbare.

La finalizarea acestui curs, studentele/studenții vor putea să demonstreze competențe în identificarea și prezentarea unei idei de video storytelling relevant și atractiv, să scrie un scenariu pentru o singură istorie ori pentru o serie de istorii, să dezvolte și să aplice cunoștințele tehnice de filmare, să editeze video și să dezvolte conținutul grafic. De asemenea, vor putea să folosească responsabil inteligența artificiala în procesul de producție video.

În total, cursul cuprinde 150 de ore, dintre care 50 sunt dedicate lucrului individual. Un mare accent este pus  pe scrierea scenariului, pentru a reflecta importanța acestei abilități în storytellingul video.

 

 

 

Acest site folosește cookies

Am înțeles