Istorii care inspiră

Curriculumul a fost creat în corespundere cu cele mai înalte standarde internaționale în jurnalism, practicate în Europa, Statele Unite ale Americii și în alte țări. Acesta combină cele mai bune practici și idealuri ale jurnalismului și corespunde celor mai înalte standarde internaționale de instruire în domeniu. Autorii programului de studiu consideră că sistemul riguros de studiu asigură pe deplin latura utilă a procesului educaționa

La Şcoala de Jurnalism din Moldova am avut parte numa de #dragostelaprimavedere! Diana Răilean
La Şcoala de Jurnalism din Moldova am avut parte numa de #dragostelaprimavedere!

Aici l-am cunoscut pe Vasile Botnaru care după cursul de jurnalism radio mi-a spus: „Te aștept să faci stagiul la Radio Europa Liberă” și din acel moment a început frumoasa mea aventură cu jurnalismul radio.

Citește istoria
Am ieșit de la Școală mai bogată cu miliarde de cunoștințe Alexandra Bodarev
Am ieșit de la Școală mai bogată cu miliarde de cunoștințe

Toți din jur când au auzit că iarăși mai fac o școală (2017) Şcoala de Jurnalism din Moldova mi-au zis: „Tu, ca și Lenin, toată viața înveți!” „Ei și ce”, am zis eu atunci. Mai rău nu am să fac, mai proastă nu am cum să fiu și chiar nu cred că ar putea să fie un dezavantaj!

Citește istoria
Instructorii ȘJM sunt niște profesioniști adevărați Elena Nofit
Instructorii ȘJM sunt niște profesioniști adevărați

Era vara anului 2009. Absolvisem politologia. Deși era un mediu și moment potrivit pentru a mă încerca în politică, am ezitat pentru că simțeam că nu asta mă definea la acel moment. În același timp, mă simțeam rătăcită, nu știam în care direcție să o apuc. Ei bine, direcția o intuiam. Era interesul de a asculta istoriile oamenilor și de a încerca să ajut cumva. Dar cine să mă ghideze? Eram proaspătă absolventă, fără experiență, fără bani, job, dar ferm convinsă că în sat nu mă întorc.

Și în acel moment dificil a apărut 
Victor Ciobanu care cunoscându-mi pasiunea pentru documentare, mi-a recomandat Şcoala de Jurnalism din Moldova. Doar gândul de a fi elevă la această școală, îmi desena lumina din capătul tunelului. Am expediat dosarul, am fost la interviu, am trecut un test de evaluare a cunoștințelor și am ajuns să fiu printre persoanele admise în acel an. Corina Cepoi aflând despre rădăcinile mele găgăuze, a făcut tot posibilul să primesc o bursă de studii de la OSCE Mission to Moldova, acel suport ajutându-mă să rămân în Chișinău și să-mi urmez calea.

Toate au început de aici: dragostea de #ascultare#comunicare#fotografie#film etc. Dar ce instructori am avut! Oameni profesioniști de la care să tot înveți. Și le mulțumesc instructorilor mei: Alina RaduVitalie CojocariAngelei GontaNicolae PojogaMarin IliuţValentinei Ursu,  Artur CorghenceaVasile Botnaru și mulți alții. Pe plan profesional a fost #dragostelaprimavedere.

Dacă auziți de admiterile la Şcoala de Jurnalism din Moldova, nu ezitați! 

Citește istoria

Acest site folosește cookies

Am înțeles