”Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism mi-a oferit noi perspective și m-a ajutat să mă regăsesc pe mine însămi”

Inițierea mea în jurnalism a fost mai mult o provocare. Cu toate că aveam studii în economie și perspectivă în acest domeniu, am hotărât să fac o schimbare și am ales Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Suntem obișnuiți, că în majoritatea cazurilor, primul pas spre carieră este cel mai dificil. Pentru mine acesta a fost interviul.

Eram extrem de emoționată, pentru că în fața mea erau personalități impozante, precum Vasile Botnaru, Alina Radu, Nadine Gogu, Liliana Barbăroșie și credeam că nu voi face față. În scurt timp, însă, am aflat că am fost admisă la studii și de atunci viața mea a luat o altă întorsătură: documentare, nopți nedormite, lecturi suplimentare, sunete și idei noi zi de zi. 

La începutul studiilor nu conștientizam câtă muncă, efort și creativitate presupunea această profesie. Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism mi-a oferit nu doar baza teoretică și experiența de jurnalism, dar m-a stimulat să gândesc dincolo de limite și să înțeleg care este de fapt esența jurnalismului.

De asemenea la ŞSAJ am înțeles că jurnalismul nu se face pentru tine, ci pentru oameni. Jurnalismul nu e neapărat o activitate veselă sau comodă, ci una fundamentală pentru menținerea valorilor democratice în societate.

Sunt foarte mulțumită de această experiență. Datorită instructorilor care ne-au ghidat pe parcursul a zece luni am încetat să fiu un simplu observator al lucrurilor care se întâmplă în societatea noastră și am devenit unul dintre instrumentele care contribuie la reflectarea situației din țară și promovarea adevăratelor valori.  

Am fost instruită că știrea nu poartă titlu doar de șocant și senzațional, dar arată viața de zi cu zi a rudelor, vecinilor, a cetățenilor noștri!

Acest site folosește cookies

Am înțeles