”ŞSAJ mi-a oferit totul pe tavă - cei mai profesioniști instructori, cele mai corecte practici, dar, mai ales, un job”

Școala de Studii Avansate în Jurnalism a picat la fix. După trei ani de studii, într-un domeniu în care nu m-am regăsit, întâmplarea a făcut ca în vara lui 2012 să dau pe facebook de anunțul Școlii de Jurnalism despre faptul că se fac înscrieri. Spre deosebire de alții eu nu auzisem nimic, de la nimeni de ŞSAJ (culmea!), dar intuiția mi-a spus că e tocmai ceea de ce am nevoie. La ŞSAJ m-am înscris pe ultima sută de metri, iar la interviu să fiu sinceră... nu am impresionat.

Totuși, Școala de Studii Avansate în Jurnalism m-a învățat chiar din primele zile cele mai bune practici, m-a făcut să mă simt pe picior de egalitate cu studenții care aveau și ceva experiență, iar asta pentru că ŞSAJ-ul ridică standardele.

Îmi amintesc și acum încercarea de a scrie primul material. Am fost la o conferință plictisitoare la Academia de Știinte, iar la întoarcere trebuia să scriem o știre. Era un haos în capul meu, nu știam de unde să încep și cu ce să închei. Iar când unul dintre instructori ne-a mai spus: “Știți, o știre poate avea mai multe lead-uri, depinde ce vreți voi să scoateți în evidență.”  Mă întrebam în sinea mea: “ Oare ce vrea de la noi?” Cu toate astea, entuziasm am avut suficient, iar dorință de muncă tot nu a fost puțină. Așa că Școala de Studii Avansate în Jurnalism a reușit să mă învețe meserie, iar asta pentru că instructorii nu povesteau lucruri din cărți, ne împărtășeau din experiența lor de ani și ani. Iar ieșirile pe teren nu au făcut altceva decât să ne arunce în mare, deși nu știam să înotăm, dar dându-ne tot de ce aveam nevoie, am reușit să ne salvăm.

Pot să zic că ŞSAJ mi-a oferit totul pe tavă - cei mai profesioniști instructori, cele mai corecte practici, dar, mai ales, un job la una dintre cele mai bune instituții media. Acum televiziunea imi curge prin vene. Nu mă văd făcând altceva, iar când după difuzarea subiectelor făcute de mine văd că se ia atitudine, se rezolvă probleme, motivație mai puternică de a continua nu există.

Acest site folosește cookies

Am înțeles