”Școala de Studii Avansate în Jurnalism deschide uși, trebuie doar să bați”

Scriu aceste rânduri cu gândul la cele mai inspirate decizii din viața mea. Cred că au fost mai multe, una însă m-a schimbat din temelii. E ca și cum o stofă ar nimeri pe mâna unui bun și iscusit croitor. Era anul 2011, eu studentă în ultimul an la Universitatea de Stat, specialitatea Jurnalism și Științe ale Comunicării. Nu mai eram entuziasmată, așa precum în ziua când am depus documentele și realizam că după trei ani de facultate n-am crescut suficient. Eram la fel de neîncrezătoare în sine, prea timidă. Mă speria gândul că ar urma să-mi caut un loc de muncă. Dar ce știu să fac? Mă întrebam. Nu am lipsit de la ore, eram curioasă, am avut mereu note bune, dar oricum, după trei ani de facultate nu aveam un răspuns categoric.

Colac de salvare a fost pentru mine atunci Școala de Studii Avansate în Jurnalism, despre care știam destul de multe, inclusiv că selectarea studenților  e una riguroasă. Îmi amintesc că am ieșit de la interviu cu palmele transpirate, dar și cu dorință mare de a deveni studentă la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Am aflat că am fost admisă chiar după al doilea examen de stat. Pe 31 august 2011, scriam pe Facebook - De mâine iar școlăriță! Eram mulțumită. O stare care a crescut în intensitate și continuă încă să crească. Un an de școală a fost suficient ca să înțeleg unde vreau să ajung și ce vreau să fac mai departe. Și nu doar pentru că am avut cursuri intensive  în jurnalism, au contat oamenii meseriași pe care i-am avut ca instructori și desigur organizarea cursurilor. Nu prea aveam timp de visat la cai verzi pe pereți. Întotdeauna aveam ceva de făcut și deadline-ul era lege, într-un cuvânt, am învățat să fim responsabili.  

Mi-amintesc acum de prima sarcină la cursul Jurnalism foto, cu Nicolae Pojoga, când încercam să prindem momente unice, să gândim creativ în imagini, dar nimeni nu se lăsa fotografiat. Au urmat primele interviuri, munca pe teren, primele filmări și înregistrări pentru cursul radio, era ca și cum o perioadă ai lucra la ziar,  alta la radio, apoi în televiziune. Eram atât de neîndemânatici, dar am crescut până la urmă, într-un an.

Pentru că am fost din nou școlăriță, am ajuns ceea ce sunt acum și cel mai important e locul unde mă strădui să cresc în continuare, unde sunt mândră  să încep fiecare dimineață, aici la Radio Europa Liberă.

Între timp, studenți din alte promoții ale Școlii de Studii Avansate în Jurnalism mi-au devenit buni colegi, iar asta e o dovadă în plus, cred eu, că este loc pentru toți cei care au un vis și mulți pot face încă o alegere corectă sau inspirată, cum i-am zis eu. Îndrăzniți, Școala de Studii Avansate în Jurnalism deschide uși, trebuie doar să bați.

Acest site folosește cookies

Am înțeles