„Primul meu succes a fost atunci când am publicat primul articol în Ziarul de Gardă”

Școala de Jurnalism din Moldova este o etapă aparte a vieții mele. Proaspătă absolventă a Universității Tehnice din Moldova, cu diplomă de inginer în Telecomunicații, înțeleg ca nu mă regăsesc în domeniu, după cinci ani de studii, și decid în 2011 că am de spus mai mult, iar ȘJM este ceea de ce am nevoie.

Cele 10 luni de studii au fost foarte intense și pline de conținut, iar unele zile erau grele și lungi. Am muncit la foc continuu, fix ca într-o redacție, alături de colegii mei de curs. Cele 10 luni ne-au consolidat ca echipă și am legat prietenii. În 10 luni am învățat meserie cât alții în cinci ani.

Fiecare curs a fost o provocare. Adunați într-un singur loc, Şcoala de Jurnalism din Moldova ne-a oferit cei mai buni specialiști în domeniu care ne-au învățat meserie și ne-au oferit cele mai bune sfaturi practice ca să devenim jurnaliști onești.

Deși au trecut 12 ani de atunci, îmi amintesc și acum că primul curs a fost „Știrea”, la care am avut sarcina să venim a doua zi cu 5 știri pe care să le găsim în drum spre școală. Și dacă la prima vedere asta a fost imposibil, iată că ne-a reușit. Or, școala asta ne-a învățat, să împachetăm frumos orice știre, articol, interviu cu o poveste, însoțită de o poză care să spună mai mult decât a-i face-o printr-o descriere.

Primul meu succes a fost atunci când am publicat primul articol în Ziarul de Gardă, atunci turațiile s-au ridicat la maximum, odată cu dorința de a munci și mai mult. Ca astăzi să activez în una din cele mai bune redacții din R. Moldova, reporteră la portalul Stopfals.md, în cadrul Asociației Presei Independente.

Dacă aș întoarce timpul înapoi, cu siguranță, aș face aceeași alegere pe care am făcut-o în 2011. Sunt atât de mândră să fiu absolventa Școlii de Jurnalism din Moldova pentru că aici am învățat să ies din zona mea de confort, să am curajul să gândesc liber și echilibrat și să iubesc meseria de jurnalist.

Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și au acceptat dosarul meu.

Mergeți la #scoaladejurnalism. Aici e locul unde meseria de jurnalist se învață cel mai bine.

Acest site folosește cookies

Am înțeles