”Școala a trecut, dar practicile zilnice au rămas: citesc știri în fiecare dimineață și mă documentez din mai multe surse pentru a găsi adevărul”

Am citit mai multe impresii ale absolvenților despre cum au ajuns întâmplător sau nu la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Eu fac parte din categoria oamenilor care a vrut din anul întâi de facultate să fie studentă aici. De ce? Pentru că auzisem atât de multe lucruri bune și frumoase despre această școală încât îmi părea că dacă ajung și eu acolo voi avea posibilitatea să fiu și eu o parte a ceea ce numeau „Profesionalism, Calitate, Imagine”.

Când am devenit studentă am constatat că pentru a deveni absolventă cu diplomă în regulă trebuie să muncesc, pentru că marca școlii era vizibilă în orice: instructori notorii, posibilități mari, ușurința apelării la surse, care erau închise chiar și pentru unii jurnaliști.  

Pe parcursul a 10 luni am devenit o familie de jurnaliști, care încerca să identifice probleme și soluții. Am devenit puterea a patra la care puteau apela cunoștințele noastre. Încercam să explicăm lucruri simple, dar care aveau un impact major pentru anumite categorii. Eram o adevărată redacție care zilnic căuta răspunsuri.

Ce am făcut după absolvire? În primul rând am recomandat tuturor să facă Școala de Studii Avansate în Jurnalism.

Școala a trecut, dar practicile zilnice au rămas: citesc știri în fiecare dimineață și mă documentez din mai multe surse pentru a găsi adevărul.

Ce recomand celor ce citesc? Dacă simțiți că jurnalismul este ceea ce vă poate face un om realizat, veniți să studiați cum se face jurnalism adevărat, corect și echidistant.

Acest site folosește cookies

Am înțeles