A început al doilea semestru la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

A început al doilea semestru la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

După o scurtă vacanţă, în 13 ianuarie 2014 studenţii Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ) au revenit la studii. Semestrul doi la va avea o durată de şase luni (ianuarie - iunie), pe parcursul cărora vor fi predate opt cursuri.

Primul curs din acest semestru este de Management mass-media şi îşi propune să-i iniţieze pe studenţi în “bucătăria” organizării şi funcţionării instituţiilor de presă scrisă şi audiovizuale. Ulterior, pe parcursul a  patru luni, studenţii vor învăţa şi practica jurnalismul pe teme politice, economice, sociale, de mediu şi designul presei. De asemenea, se va acorda o atenţie deosebită cursurilor de jurnalism de investigaţie şi jurnalism comunitar, pe parcursul cărora studenţii ŞSAJ vor realiza propriile investigaţii jurnalistice şi un  ziar comunitar.

Totodată, la finele lunii, între 24 – 26 ianuarie 2014, actualii studenţi şi cinci absolvenţi ai ŞSAJ vor participa la Data Journalism Camp, axat pe jurnalismul de date şi a mijloacelor care le oferă acestea în lupta cu corupţia. Training-ul va fi moderat de Paul Radu de la organizaţia RISE Project România şi Dumitru Lazur, expert media naţional.

Ca în fiecare an, în luna aprlie vor fi organizate Zilele Carierei, pe parcursul cărora la sediul Şcolii vor fi invitaţi manageri locali de presă pentru a discuta cu studenţii despre posibilităţile de angajare. Semestrul doi se va încheia în luna iunie cu prezentarea lucrărilor finale ale studenţilor şi stagiile de practică la instituţiile media din republică.

 „Sunt sigur ca semestrul II va fi la fel de productiv ca şi primul, iar noi ne vom implica la maxim, așa cum am făcut-o și în prima parte a anului. Eu, spre exemplu, aştept cu nerăbdare cursul de jurnalism de investigații, care pare a fi nu doar cel mai greu gen de presă, dar și unul captivant”, spune studentul Şcolii, Nicolae Guşan.

Şi Corina Oprea, o altă studentă SSAJ are aşteptări mari în  ceea ce priveşte  cursurile viitoare : „pe parcursul primului semestru, am aflat ce înseamnă cu adevărat jurnalismul. Am învățat într-o jumătate de an, atât cât nu înveți în 2 ani de facultate. În al doilea semestru vom avea posibilitatea să aplicăm tot ceea ce am învățat în practică, dar să învăţăm şi multe lucruri noi”.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent din Chişinău, iniţiat în parteneriat cu Şcoala de Jurnalism din Missouri, SUA, Centrul de Formare şi Perfecţionare a Jurnaliştilor din Paris, Franţa şi organizaţia Free Press Unlimited, Olanda.

Pentru mai multe detalii referitoare la activităţile Şcolii, accesaţi pagina www.scoaladejurnalism.md şi pagina de Facebook a ŞSAJ.

Acest site folosește cookies

Am înțeles