A șaptea promoţie de studenţi la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

A șaptea promoţie de studenţi la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Cincisprezece studenţi ai Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism sunt gata să completeze rândurile reporterilor în cadrul instituţiilor de presă din republică. Luni, 24 iunie, cea de-a şaptea promoţie a Şcolii a primit diplomele de absolvire. Evenimentul, la care au participat studenţi, instructori şi reprezentanţi ai presei locale a avut loc la Cimişlia.

Timp de zece luni studenţii au căpătat deprinderi practice de lucru în regim de redacţie. Au învăţat cum se scrie o ştire, să facă fotografii, să realizeze materiale pentru radio şi televiziune, să scrie articole pe teme politice, economice şi sociale, precum şi să facă anchete reportericeşti. Toate aceste cursuri au fost predate de profesionişti din mass media din Republica Moldova şi de peste hotare. „A fost asemenea unui curs de supravieţuire, doar cei mai puternici au ajuns la final”, marturiseşte Dumitru Pelin, unul dintre absolvenţi. „Datorită cursurilor şi instructurilor, am devenit mai încrezătoare în forţele proprii. Mi-am dezvoltat capacitatea de a lucra în echipa, de a lua iniţiativa şi de însuşi, pe viu, nu din carte,  toate genurile jurnalistice”, mai adaugă Lilia Carauş, o altă absolventă.

La Cimişia, tinerii jurnalişti au vizitat redacţia postului local de televiziune Cim TV, au urmărit emisia în direct a postului Radio Media şi au discutat cu echipa redacţională a săptămânalului „Gazeta de Sud”. „Sunt sigur că veţi înregistra succese la locurile voastre de muncă, dar eu v-aş sugera să nu uitaţi şi de presa locală, care devine tot mai activă în ultimii ani”, avea să menţioneze în cadrul întâlnirii, Vladimir Javgureanu, directorul publicaţiei „Gazeta de Sud”.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism a fost lansată la 4 septembrie 2006 cu scopul de a pregăti jurnalişti pentru mass media din Republica Moldova. Din 2006 şi pînă în prezent, peste 90 de tineri ziarişti au absolvit această instituţie. Majoritatea acestora sunt angajaţi în mass media din Republica Moldova printre care ProTV, Ziarul de Gardă, Prime TV, Radio Europa Liberă, Publika TV, Adevărul, Radio Găgăuzia şi altele.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (Licenţa A MMII nr.033236) este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent din Chişinău, iniţiat în parteneriat cu Şcoala de Jurnalism din Missouri, SUA, Centrul de Formare şi Perfecţionare a Jurnaliştilor din Paris, Franţa şi organizaţia Press Now, Olanda.

Acest site folosește cookies

Am înțeles