BOOTCAMP ”Dezvăluirea nevăzutului: metode și instrumente pentru investigații digitale mai sigure”

BOOTCAMP ”Dezvăluirea nevăzutului: metode și instrumente pentru investigații digitale mai sigure”

În epoca digitală, orice am face, nu suntem niciodată singuri sau singure. Cineva fie ne urmărește, observă, ne contabilizează mișcările, fie ne amenință sau are nevoie de noi pentru a-l ajuta să funcționeze mai bine. Noi înșine am avea nevoie de cineva care să ne ajute să fim în siguranță, să lucrăm mai bine, să fim mai fericiți.

Cum putem obține toate acestea când practicăm jurnalismul?Cum să ne protejăm? De ce, Ce și Cum să abordăm siguranța în spațiile digitale și fizice?

Vă invităm să aflăm împreună răspunsuri la aceste întrebări.

Unde?  La Bootcamp cu tema ”Dezvăluirea nevăzutului: metode și instrumente pentru investigații digitale mai sigure

Când? 8-10 octombrie 2021, la Costești. (Evenimentul urma să aibă loc în perioada 24-26 septembrie, dar din cauza pandemiei și a perioadei incerte prin care trecem de doi ani, am fost nevoiți să amânăm cu două săptămâni acest workshop).

Veți lucra cu surse publice de informații și veți explora platforme digitale utile, baze de date, studii de caz și multe altele. Sesiunile vor include și noțiuni de siguranță digitală, etică și alte considerații și discuții legate de metode specifice de cercetare / investigație.

Veți explora baze de date regionale și internaționale utile pentru aflarea informațiilor despre companii, conexiuni și activitățile lor. Veți testa diverse instrumente și resurse pentru identificarea persoanelor și a conexiunilor pe rețele sociale.

Trainer: Laura Ranca, coordonatoare a proiectului „Exposing The Invisible” la Tactical Tech (tacticaltech.org)

Vă puteți înscrie la bootcamp, completând formularul aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBoVxy8NlA08DkE8oPknpUSIccA8UR...

Avem disponibile doar 20 de locuri. Grăbiți-vă să le completați!

Participarea este gratuită.

În procesul de selecţie, ȘSAJ nu discriminează direct sau indirect candidaţii. Se va ţine cont doar de competenţele profesionale ale acestora. ȘSAJ oferă şanse egale tuturor, candidații fiind analizați obiectiv şi cu asigurarea deplinei confidenţialităţi.

Bootcampul este organizat de Școala de Studii Avansate în Jurnalism în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii și responsabilităţii în Moldova (MEDIA-M)”, finanţat de USAID şi UK şi implementat de Internews în Moldova.

Acest site folosește cookies

Am înțeles