BOOTCAMP: ”Dezvăluirea nevăzutului: metode și instrumente pentru investigații digitale mai sigure”

BOOTCAMP: ”Dezvăluirea nevăzutului: metode și instrumente pentru investigații digitale mai sigure”

În epoca digitală, orice am face, nu suntem niciodată singuri sau singure. Cineva fie ne urmărește, observă, ne contabilizează mișcările, fie ne amenință sau are nevoie de noi pentru a-l ajuta să funcționeze mai bine. Noi înșine am avea nevoie de cineva care să ne ajute să fim în siguranță, să lucrăm mai bine, să fim mai fericiți. 

Cum putem obține toate acestea când practicăm jurnalismul? 

Vă invităm să aflați la bootcampul de trei zile cu titlul „Dezvăluirea nevăzutului: metode și instrumente pentru investigații digitale mai sigure”, organizat de ȘSAJ pentru absolvenții săi.

Acest atelier se va concentra pe metode, tactici și instrumente inovatoare menite să vă sprijine în investigațiile online sau offline și în eforturile voastre de colaborare. 

De asemenea, vă vom învăța tehnici esențiale de conștientizare a siguranței și tehnici de atenuare a riscurilor pentru a vă ajuta să vă protejați pe voi înșivă, informațiile dumneavoastră, dar și pe oamenii cu care lucrați. Vom explora platforme digitale utile, baze de date, studii de caz și multe altele. Vom lucra cu surse de informații disponibile publicului. Va fi interesant! 

Trainer: Laura Ranca, coordonatoare a proiectului „Exposing The Invisible” la Tactical Tech (tacticaltech.org)

Invitată specială: Anca Toader, coordonatoare a Inovației Digitale la BBC Media Action

Vă puteți înscrie la bootcamp, completând formularul aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPLeKmmKau2eQfXb1Nn1rFhu4eHxw-r5ius4VymjiVJAEq-Q/viewform

Avem disponibile doar 20 de locuri. Grăbiți-vă să le completați! 

Participarea este gratuită.

În procesul de selecţie, ȘSAJ nu discriminează direct sau indirect candidaţii. Se va ţine cont doar de competenţele profesionale ale acestora. ȘSAJ oferă şanse egale tuturor, candidații fiind analizați obiectiv şi cu asigurarea deplinei confidenţialităţi.

Bootcampul este organizat de Școala de Studii Avansate în Jurnalism în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii și responsabilităţii în Moldova (MEDIA-M)”, finanţat de USAID şi UK şi implementat de Internews în Moldova.

Acest site folosește cookies

Am înțeles