Caravana Admiterii la Scoala de Studii Avansate în Jurnalism

Caravana  Admiterii la Scoala de Studii Avansate în Jurnalism

Peste o sută de tineri au fost informaţi despre oportunităţile pe care le oferă Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ). Întâlnirile dintre potenţialii studenţi şi coordonatorii Şcolii s-au desfăşurat în cadrul Caravanei Admiterii şi au gost găzduite de instituţiile de învăţământ superior din Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat şi Tiraspol. Discuţiile au vizat procesul de studi la ŞSAJ, posibilităţile candidaţilor din regiuni de a urma cursurile la această şcoală şi ce înseamnă să faci un jurnalism corect şi echidistant.

Potrivit lui Victor Gotişan, consultant ŞSAJ, principala preocupare a celor prezenţi a fost dacă Şcoala le va asigura la finele studiilor un loc de muncă la companiile media din ţară. „Unul dintre instructorii Şcolii, Vasile Botnaru, director, Radio Europa Liberă, oficiul Chişinău le spune studenţilor că ŞSAJ şi mentorii de la această şcoală au misiunea de a le pune la dispoziţie undiţa şi câteva idei de bază, care ulterior i-ar ajuta să pescuiască subiecte de interes pentru public. Mai apoi depinde de efortul, răbdarea şi munca depusă de fiecare”, spune Victor Gotişan.

Maria Apostoliuc, una din candidaţi spune că motivul principal care a determinat-o să depună dosarul la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism este că „am conştientizat faptul că jurnalismul înseamnă, în primul rând, practică, iar la ŞSAJ sunt sigură că voi avea parte din plin de asta. Facultatea mi-a dat multă teorie, iar stagiul practic făcut la “Ziarul de Gardă” mi-a plăcut mult de tot pentru că am făcut muncă de reporter pe teren”.

Scoala de Studii Avansate în Jurnalism este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent din Moldova (CJI), iniţiat în colaborare cu Şcoala de Jurnalism a Universităţii din Missouri (SUA) şi Centrul de Formare Profesională a Jurnaliştilor cu sediul la Paris (Franţa). Studiile durează zece luni iar cursurile sunt la zi şi implică frecvență obligatorie. Pentru anul de studii 2014 – 2015 vor fi admisi circa 20 de tineri.

Data limită de depunere a dosarelor este 11 aprilie curent. Mai multe infromaţii, găsiti pe site-ul www.scoaladejurnalism.md.

Acest site folosește cookies

Am înțeles