Corina Cepoi: Școala de Jurnalism din Moldova, o trambulină pentru studenții ei nu doar în media

Corina Cepoi: Școala de Jurnalism din Moldova, o trambulină pentru studenții ei nu doar în media

Studentele și studenții Școlii de Jurnalism din Moldova au avut parte de o surpriză, în cadrul celui de-al șaptelea club de discuții. Au stat #DeVorbăCu fondatoarea instituției, Corina Cepoi, prima directoare a Centrului pentru Jurnalism Independent, în prezent, directoare Internews în Armenia. Corina Cepoi le-a povestit că ideea creării unei astfel de instituții în țara noastră i-a venit în timp ce era la masterat în Statele Unite. Când a revenit în țară, i-a luat un an de eforturi pentru a strânge fondurile necesare.

Școala de Studii Avansate în Jurnalism, așa cum s-a numit initial, și-a început activitatea în forță, în anul 2004. Primii studenți, înmatriculați în 2005, au absolvit instituția în 2006 și au fost foarte solicitați de breaslă. Aici se pune accent pe activități practice și se creează atmosferă de redacție, iar instructori sunt jurnaliști cu experiență.

Corina Cepoi: „Managerii din presă i-au apreciat întotdeauna. Mai mult, Școala nu este o scară pentru cei care frecventează cursurile, dar o trambulină. Și nu doar în Jurnalism, dar și în alte domenii. Absolventi ai Școlii de Jurnalism sunt acum implicați în multe proiecte de management și mulți sunt angajați în organizatii internaționale.”

Corina Cepoi a mai fost întrebată de ce un tânăr ar alege jurnalismul?

„Prin materialele pe care le poate face, creează impact. În jurnalism poti spune ceva care nu neapărat aduce bani, dar reflecți problema unui om, o poți rezolva și rezolvi, astfel, nu doar problema lui, dar ceva sistemic.

Fiind întrebată ce părere are despre presa din Moldova, Corina Cepoi a răspuns că este vibrantă, interesantă, echilibrată, cu partizanat, cu de toate.  

Fondatoarea Școlii de Jurnalism i-a încurajat pe studenți și studente să învețe limba engleză, pentru că le oferă mai multe oportunități de informare, să-și facă relații și să găsească fonduri pentru propriile proiecte, inclusiv în media.

În cadrul cluburilor de discuții, organizate de Școala de Jurnalism din Moldova, sunt invitate personalități din diferite domenii, pentru a le asigura studenților acces la informație din prima sursă și a-i ajuta să înțeleagă evenimente complexe și subiecte dificile. 

Acest site folosește cookies

Am înțeles