Doi absolvenţi ai ŞSAJ, printre cei mai buni tineri jurnalişti desemnaţi de CTJM

Doi absolvenţi ai ŞSAJ, printre cei mai buni tineri jurnalişti desemnaţi de CTJM

Noi premii în palmaresul Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism. Absolvenţii ŞSAJ, Dorin Galben şi Ana Maria Veveriţa, au fost premiaţi în cadrul Galei Tinerilor Jurnalişti, devenind astfel doi dintre cei 12 cei mai buni tineri jurnalişti din ţară. Evenimentul a fost organizat de Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova.


 

Ana-Maria Veveriţa, absolventa promoţiei 2015, este jurnalistă freelancer şi semnează articole pentru Ziarul de Gardă, suplimentul „Obiectiv European” editat de API și revista „Natura”. A participat la concurs cu un interviu, un reportaj şi o investigaţie la care, recunoaşte, a lucrat inclusiv fiind studentă la ŞSAJ.


 

„O bună parte din lucrările din concurs au fost concepute și chiar scrise pe durata studiilor la Școala de Studii Avansate în Jurnalism, studii care au însemnat mult teren, dedicație și muncă. Acestea au inclus un interviu de suflet cu preotul Octavian Moșin, un reportaj despre elevii care aleg să învețe într-o altă țară decât cea în care s-au născut și o investigație despre un fost judecător care a fost „condamnat” la libertate pentru escrocherie. Școala de Jurnalism te învață să fii jurnalist, însă numai de tine depinde dacă știi să profiţi de aceste cunoştinţe şi să devii, prin propriile forţe, un jurnalist bun”, a spus Ana-Maria Veveriţa.


 

Dorin Galben își desfășoară activitatea la cotidianul Timpul din 2013, an în care a absolvit ŞSAJ, iar premiul este rodul muncii sale în domeniul presei scrise. Reporterul s-a făcut remarcat, în special, prin reportajele în care încearcă să abordeze subiecte mai puţin obişnuite, fapt ce le face interesante pentru cititori. 


 

„Am participat la Gala Tinerilor Jurnalişti cu trei reportaje la care țin cel mai mult. Primul povesteşte istoria tristă a doi bătrâni care își așteaptă moartea şi care, după cum spun ei, aşa și nu mai vine. Al doilea este despre doi cerșetori care cîştigă până la două mii de lei zilnic din cerșit. Cel de al treilea, materialul anului 2015 din colecția mea, este un reportaj în care am fost măturător pentru o zi, unde povestesc ce înseamnă de fapt această muncă și cine sunt oamenii din spatele măturilor”.


 

Gala Tinerilor Jurnalişti nu este singurul eveniment la care discipolii ŞSAJ au fost premiaţi. Recent, tot Dorin Galben, împreună cu studenta promoţiei actuale, Lia Ciutac, s-au numărat printre cei opt laureaţi ai concursului „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, organizat de Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din Moldova. Cei doi reporteri au învins la categoria presă scrisă şi online graţie articolelor pe care le-au publicat în ziarul Timpul.

 

Acest site folosește cookies

Am înțeles