Două cursuri online, lansate de Școala de Jurnalism din Moldova

Două cursuri online, lansate de Școala de Jurnalism din Moldova

Școala de Jurnalism din Moldova lansează două cursuri online Știrea falsă, dezinformarea, propaganda și fact-checkingul și Dreptul mass media, cu scopul de a-i ajuta pe studenții la Jurnalism, pe jurnaliștii începători, dar și pe toți cei care sunt interesați de domeniul jurnalismului să-și îmbogățească cunoștințele, precum și să înțeleagă fenomenul dezinformării. Aceste cursuri fac parte din programul de lungă durată de formare în domeniul jurnalismului audio și video, și sunt predate la Școala de Jurnalism din Moldova de către instructoarele Lilia Zaharia, directoarea Transparency International în Moldova, absolventă a Școlii, și Cristina Durnea, juristă și consilieră juridică la Centrul pentru Jurnalism Independent. 

Cursurile pot fi utilizate și ca suport metodologic în cadrul cursurilor similare predate la facultățile de Jurnalism din Republica Moldova, precum și la cursurile de Educație media din școlile și liceele din țară.

Temele abordate la cursuri sunt explicate într-un limbaj accesibil, cu exemple atât din presa națională, cât și cea străină, astfel încât să fie înțelese ușor. Cei care le vor urma își vor cunoaște mai bine drepturile, vor înțelege esența și limitele dreptului de a se exprima liber, vor cunoaște cerințele care trebuie respectate pentru a nu încălca drepturile altor persoane și pentru a evita un proces de judecată. Vor conștientiza mai mult importanța verificării informațiilor și faptelor din mai multe surse ca să nu difuzeze o știre falsă ori incompletă. 

Persoanele care doresc să obțină certificat că au urmat aceste cursuri trebuie să treacă testul final, care se consideră susținut dacă toate răspunsurile sunt corecte. De asemenea,  trebuie să printeze certificatul și să vină cu el la Școala de Jurnalism din Moldova, având și buletinul de identitate, pentru a fi validat cu semnătura și ștampila instituției. Posesorii acestuia vor primi și un cadou util. 

Cele două cursuri pot fi studiate, accesând pagina elearning.scoaladejurnalism.md.

Cursurile „Dreptul mass media” și „Știrea falsă, dezinformarea, propaganda și fact-checkingul”, precum și pagina eLearninig au fost dezvoltate cu susținerea IWPR/Institute for War and Peace Reporting. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale IWPR. 

Acest site folosește cookies

Am înțeles