A fost extins termenul de depunere a ofertelor de creare și design a paginii web a Școlii de Jurnalism

A fost extins termenul de depunere a ofertelor de creare și design a paginii web a Școlii de Jurnalism

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), organizație non-guvernamentală (ONG), necomercială, apolitică, constituită în formă organizatorico-juridică de „instituție privată”, care acordă asistență jurnaliștilor și instituțiilor media din Republica Moldova, solicită oferte de creare/dezvoltare și design a unei pagini web noi pentru proiectul „Școala de Studii Avansate în Jurnalism” (ȘSAJ).

La concurs pot participa atât persoane fizice, cât și juridice. 

 

ȘSAJ a fost lansată în 2006 ca proiect pilot al CJI, devenind cu timpul o instituție de învățământ atractivă, în pas cu inovația. Până în prezent, peste 180 de persoane au absolvit ȘSAJ, majoritatea regăsindu-se în instituții de presă, iar unii – în domeniul comunicării și al cercetării mass-media.

 

  1. SERVICII SOLICITATE

 

CJI solicită crearea unei platforme online pentru Școala de Studii Avansate în Jurnalism, cu un design web original, adaptat mai multor tipuri de dispozitive de comunicare. Site-ul va fi dezvoltat în două limbi: română și rusă. În același timp, CJI solicită asigurarea migrării/transferului de conținut deja existent, pe pagina web nouă.

 

Persoanele juridice și fizice care răspund acestei solicitări de ofertă vor fi rugate să organizeze și să detalieze propunerile lor după cum urmează:

 

  • Web design;

  • Web development;

  • Integrarea sau migrarea conținutului de pe site-ul existent (www.scoaladejurnalism.md) pe site-ul nou;

  • Optimizarea SEO;

  • Instruire, suport tehnic, ajustări și mentenanță.

 

Ofertantul va fi responsabil pentru următoarele sarcini:

 

  1. Crearea și designul site-ului www.scoaladejurnalism.md (elaborarea și proiectarea unei organizări a informației care să permită indexarea și arhivarea optimă);

  2. Crearea unui design web original care să fie adaptat pentru cât mai multe tipuri de dispozitive de comunicare (SmartPhone, tabletă, PC), la diferite rezoluții și pe diferite browsere de web;

  3. Proiectarea și dezvoltarea unor mecanisme de navigare intuitive și familiare utilizatorilor;

  4. Furnizarea unui plan de acțiune pentru proiectarea, implementarea și lansarea noului site.

  5. Furnizarea unei noi arhitecturi a informațiilor și conținutului pe site-ul web care să faciliteze navigarea simplă și intuitivă, descoperirea și încurajarea de consum a conținutului nou publicat sau necitit, arhivarea conținutului și optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO).

  6. Dezvoltarea unei imagini consistente a site-ului, inclusiv a schemelor de culori, a elementelor grafice și a instrumentelor de navigare. Crearea unei identități vizuale online;

  7. Proiectarea și prezentarea pentru aprobare a machetei pentru noul site.

  8. Identificarea, recomandarea și personalizarea de module și plugin-urilor necesare pentru CMS.

  9. Aplicarea și integrarea noii machete la CMS (WordPress).

  10. Personalizarea CMS (WordPress) astfel încât să reflecte cerințele creatorilor de conținut.

  11. Soluții pentru integrarea/migrarea conținutului de pe site-ul existent (www.scoaladejurnalism.md) pe site-ul nou.

  12. Instruirea administratorilor și producătorilor de conținut în utilizarea noului CMS (WordPress).

  13. Dezvoltarea unui sistem care să faciliteze distribuirea conținutului pe rețelele de socializare;

  14. Crearea și implementarea unei strategii de optimizare a site-ului pentru motoarele de căutare;

  15. Dezvoltarea unui plan de asistență tehnică și mentenanță a site-ului.

 

2. ACTIVITĂȚI ȘI REZULTATE PRECONIZATE

 

Caracteristici design web

 

  • Design adaptabil la dispozitivul / browserul de afișare;

  • Compatibilitate maximă cu ultimele generații de browsere, sisteme de operare și display-uri;

  • Înfățișare modernă care să lase senzația unei experiențe noi obținută prin: design (fotografii, grafice, starea de spirit), arhitectura informațiilor și sistematizarea (taxonomia) informației (plasarea conținutului și navigația), bare de navigare fixe și flash, plasarea conținutului în pagină;

  • Accentul trebuie să fie pus pe experiența utilizatorului (UX), ușurință în utilizare și simplitatea designului.

 

Ghidul stilistic al site-ului

 

Contractorul va crea un ghid stilistic pentru fiecare tip de conținut. Tipuri de conținut necesare:

Știre: doar text

Știre: text+fotografie

Știre: text+galerie foto (JPEG, PNG, JPG) 

Știre: text+video

Știre: text+embed YouTube

Știre: text+embed Facebook

Știre: text+embed Instagram

Știre: text+embed Twitter

Știre: text+embed filă PDF, doc, mp3, mp4, etc.

Știre: text + fotografie + galerie foto + embed YouTube + embed Facebook + +embed Twitter + embed Instagram

 

CMS - Website Content Management System

 

CJI propune folosirea WordPress. Dacă ofertantul are alte recomandări și argumentează folosirea altui CMS, CJI va lua în considerare propunerea. CMS-ul trebuie să conțină un editor WYSIWYG avansat, care să permită înserarea de HTML la discreția utilizatorului. Ofertantul trebuie să explice riscurile de securitate asociate cu folosirea CMS-ului - plugin-urilor propuse și soluții / metodologii de prevenire a unor atacuri informatice. 

 

CRM Contact și  instrumente de management

 

Site-ul nou www.scoaladejurnalism.md trebuie să includă și un modul pentru promovarea, organizarea și administrarea recrutării studenților la diferite cursuri oferite (admitere online). Modulul este necesar pentru gestionarea admiterii și înscrierii studenților la cursurile oferite de ȘSAJ și va include: colectarea datelor studenților, menținerea evidenței aplicațiilor și a documentelor necesare admiterii, un sistem de monitorizare al procesului de admitere, astfel încât angajații desemnați să poată interacționa și coordona cu potențialii studenți și să se asigure că toate datele și documentele necesare sunt centralizate și ușor de accesat. 

 

De asemenea, site-ul trebuie să suporte un sistem de plată online și de predare-învățare la distanță, asta presupunând organizarea cursurilor/modulelor oferite de ȘSAJ online. (cabinet personal).

 

Migrarea conținutului de pe site-ul existent

Contractorul va trebui să facă o analiză a situației conținutului site-ului existent în vederea migrării / transferului pe noua platformă. Această analiză trebuie să includă integritatea bazelor de date și accesibilitatea lor. 

 

Optimizarea SEO

Optimizarea SEO va trebui făcută astfel încât noul site să fie servit în motorul de căutare Google pe prima pagină în urmă căutării anumitor cuvinte (în fiecare limbă a site-ului și în legătură cu Republica Moldova).

 

Site-ul www.scoaladejurnalism.md trebuie să fie optimizat după următoarele cuvinte cheie:

presă, jurnalism, cursuri de jurnalism, cursuri media, școala de jurnalism, carieră în jurnalism, învață jurnalism, studii media postuniversitare, certificare în jurnalism, jurnalism online, cursuri online, studii jurnalism online, învățare la distanță etc.

 

Ofertantul este încurajat să vină cu recomandări astfel încât să permită mărirea posibilității de creare a unui trafic relevant conținutului publicat pe site. 

 

Instruire, suport tehnic, ajustări și mentenanță

Oferta trebuie să includă și instruirea a două tipuri de utilizatori: a echipei producătoare de conținut și a administratorilor site-ului. Pentru echipa responsabilă de conținut, pe lângă folosirea CMS-ului, instruirea trebuie să conțină și cunoștințe de bază de HTML.

 

Ofertantul ar urma să facă cel puțin două ajustări ale site-urilor în decurs de un an: prima - la o lună de la lansare, iar a doua - la șase luni de la lansare. Aceste ajustări vor conține remedieri ale site-ului pentru specificații care nu corespund cu această cerere de ofertă sau nu au dat rezultatele necesare. Mentenanța include actualizarea CMS-ului și a plugin-urilor, precum și ajustarea template-ului la noua versiune.

 

Termenul limită extins pentru depunerea ofertelor: 15 mai  2021, ora 23.59

Ofertele vor fi expediate la adresa de email: info@scoaladejurnalism.md

Număr de telefon: +373 672 07 485

 

 

 

Acest site folosește cookies

Am înțeles