"Inteligența Artificială în redacții" cu Mark Frankel. Training pentru 35 de jurnaliști și studenți

"Inteligența Artificială în redacții" cu Mark Frankel. Training pentru 35 de jurnaliști și studenți

Școala de Jurnalism din Moldova a organizat un training privind folosirea Inteligenței Artificiale (AI) pentru realizarea produselor media. Pentru studenții la Jurnalism, sesiunea de instruire a avut loc în perioada 1 - 2  februarie, iar pentru jurnaliști – sâmbătă, 3 februarie. În calitate de trainer a fost invitat Mark Frankel. El are două decenii de experiență ca jurnalist de televiziune (BBC) și cinci ani de experiență în domeniul B2B și B2C, având funcții de conducere la nivel global în marketingul și producția de conținut digital. 

Necesitatea unui astfel de training s-a explicat prin faptul că Inteligența Artificială generativă (Chat GPT, Bard, Claude, MidJourney, Dall-E etc.) își face loc și în domeniul Mass-Media. Datorită acestei instruiri, participanții au înțeles atât oportunitățile, cât și limitele utilizării Inteligenței Artificiale în redacție, precum și  implicațiile etice ale AI. De asemenea, studenții și jurnaliștii au fost ghidați cum să aplice mai bine aceste tehnologii pentru a-și îmbunătăți activitatea și a evita dezinformarea.

La finalul trainingului, cu suportul lui Mark Frankel, jurnaliștii au elaborat un Ghid de utilizare a Inteligentei Artificiale pentru redacții.

Acest site folosește cookies

Am înțeles