Ieri studente, azi jurnaliste cu acte în regulă: absolventele promoției a XIII-a și-au luat certificatele de studii

Ieri studente, azi jurnaliste cu acte în regulă: absolventele promoției a XIII-a și-au luat certificatele de studii

Zece luni – atât a durat drumul pe care l-au parcurs, de la zero, discipolele celei de-a XIII-a promoții, care au venit la ȘSAJ în septembrie 2018 pentru a completa noua generație de jurnaliști din Republica Moldova. Zece luni de muncă intensă, provocări inedite, experiențe memorabile și întâlniri cu experți locali și internaționali s-au scurs cât ai clipi din ochi. Și iată, la 3 iulie 2019, în cadrul unei ambianțe festive, studentele și-au văzut visul împlinit, bucurându-se de mult așteptatele și binemeritatele certificate de studii.

Evenimentul a debutat cu un mesaj de salut din partea directoarei ȘSAJ, Aneta Gonța, care le-a felicitat pe proaspetele absolvente pentru sârguința, curajul și rezistența de care au dovadă pe durata studiilor și le-a îndemnat să nu cedeze în fața dificultăților din societate, ci să-și croiască, și în continuare, calea spre o carieră jurnalistică de succes.

La festivitate au participat și o parte din instructorii care le-au ghidat pe absolvente în învățarea meseriei. Diana Răilean, și ea absolventă a ȘSAJ, în prezent jurnalistă la Radio Europa Liberă, a încurajat tinerele să-și construiască cariera la ele acasă și, împreună cu alți colegi de breaslă, să contribuie la îmbunătățirea mass-mediei autohtone. Eugenia Crețu, reporteră în cadrul Proiectului „Pur și Simplu” de la același post de radio, le-a sfătuit să respecte cu strictețe Codul deontologic al jurnalistului și, indiferent de situație, să nu se lase manipulate. Ideea a fost susținută și de instructoarea cursului „Multimedia Newsroom”, Victoria Dumbravă. „Păstrați-vă coloana vertebrală intactă! Mergeți să lucrați în redacții serioase, unde veți putea face jurnalism de calitate și aplicați în practică tot ceea ce ați învățat la Școală!”, a adăugat editora-șefă a portalului Agora.md.

A urmat ceremonia de înmânare a certificatelor de studii, iar la final, absolventele au adresat mulțumiri conducerii ȘSAJ și CJI pentru oportunitatea de a învăța jurnalismul de la cei mai buni profesioniști în domeniu; instructorilor, pentru cunoștințele și experiența împărtășită, pentru încurajare și profesionalism; și colegilor de grupă – pentru muncă eficientă în echipă și prietenie.

Școala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ) este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent, inițiat în cooperare cu Școala de Jurnalism din Missouri (SUA) și Centrul de Formare Profesională a Jurnaliștilor din Paris (Franța). Școala este concepută în baza unor programe postuniversitare avansate de pregătire a jurnaliștilor și a fost creată în conformitate cu cele mai înalte standarde internaționale în jurnalism practicate în Europa și SUA. În acest an de studii ȘSAJ a beneficiat de susținerea financiară a Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA).

Acest site folosește cookies

Am înțeles