INVITAȚIE: Reportajul scris dispare sau se transformă?
Școala de Studii Avansate în Jurnalism (ȘSAJ) invită reprezentanții mass-media și pe toți cei pasionați de scris la o discuție cu Liliana Nicolae, autoare de sute de reportaje scrise și radio. Este fostă jurnalistă BBC România, în prezent producătoare la Radio Europa FM București.
Liliana Nicolae va discuta cu jurnaliștii din Republica Moldova despre transformarea reportajului scris în presa din România, dar și din Republica Moldova. În ce se transformă acest gen clasic de jurnalism, cum și de ce?
Întâlnirea va avea loc joi, 11 noiembrie 2021, între orele 18:00-20:00, în incinta ȘSAJ, str. Veronica Micle 1/1, etajul 2, orașul Chișinău
Jurnaliștii și toți cei interesați de subiect sunt rugați să se înregistreze din timp, completând acest formular. Participarea este gratuită.
Evenimentul se va desfășura respectând și asigurând toate măsurile și regulile de prevenire a răspândirii COVID-19.
Liliana Nicolae are o experiență de peste 25 de ani în presă. Din 1999 și până în 2008 a fot redactoare la BBC World Service, serviciul de limbă română, biroul din București. A realizat mai multe reportaje din Irak, Kosovo și Transnistria. După închiderea secției de limbă română a BBC World Service, în 2008, a lucrat o vreme la Radio România Actualități. În prezent activează la Radio Europa FM din București. De asemenea, Liliana predă la ȘSAJ cursul Documentarul radio.
De-a lungul carierei a primit mai multe premii pentru reportajele sale, printre care „Cel mai bun reportaj radio”, acordat de Clubul Român de Presă, în 2003; „Reporter European”, acordat de Parlamentul European în 2008 și 2013; „Cel mai bun articol de presă scrisă”, oferit de Agenția RADOR în 2009. În 2010, UZPR i-a acordat premiul „Jurnalistul - Actorul social”, iar în 2011 s-a ales cu premiul pentru cel mai bun reportaj radiofonic, acordat de Agenția RADOR. Liliana are două nominalizări la Festivalul internaţional de documentare radio PRIX Europa (2010 şi 2011).
Liliana Nicolae este și autoarea cărților de reportaje „Locuri. Oameni. Povești” și „30 de povestiri adevărate”.
Acest eveniment este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK și implementat de Internews în Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass-media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.