La ȘSAJ învățăm ce înseamnă social media ca instrument de marketing

La ȘSAJ învățăm ce înseamnă social media ca instrument de marketing

Platformele media sociale au devenit o necesitate în strategia de marketing online a oricărei organizații, inclusiv a instituțiilor mass-media. Cum se produce transferul de know-how în era digitalizării și care este abordarea corectă a canalelor social media? Care este rolul și profilul jurnalistului/-ei în contextul acestor noi tendințe? Cum „măsurăm” impactul rețelelor sociale asupra mass-mediei? Cum creăm conținut multimedia atractiv și de calitate pentru publicul țintă? – sunt doar câteva dintre subiectele discutate la cursul de Social Media Marketing, organizat pentru al doilea an consecutiv la ȘSAJ. Studenții/-tele au fost instruiți/-te de către directorul Biroului de Audit al Tirajelor și Internetului (BATI) Stanislav Popov

Pentru început, instructorul le-a explicat cursanților/-telor noțiunile de bază legate de Social Media și le-a prezentat caracteristicile de bază ale celor mai populare platforme: Facebook, Instagram, YouTube ș.a. Studenții/-tele au aflat despre formele de conținut pe Social Media, dezvoltarea rapidă a new media și trendurile în comunicarea online, dar și despre posibilitățile de promovare în funcție de rețea și public. Ei/ele au învățat, de asemenea, cum să facă texte atractive și au aflat ce exerciții îi/le pot ajuta să obțină un material bun și cu „personalitate”.

În partea a doua a cursului, viitorii/-oarele jurnaliști/-ste au încercat să vadă Facebook-ul și alte rețele dincolo de contul personal, au descoperit cum pot fi monitorizate datele statistice referitoare la vizibilitatea postărilor și care sunt modalitățile de promovare a unui site/blog/vlog în Social Media. Directorul BATI le-a vorbit despre instrumentele de măsurare și analiză a audienței platformelor online (Google Analytics, Gemius, Audience Insights Facebook ș.a.) și le-a prezentat o serie de practici și instrumente de creștere a audienței și de monetizare a traficului.

Cunoștințele asimilate vor fi utile studenților/-telor atât în cadrul următoarelor cursuri care se vor desfășura la ȘSAJ în acest semestru, cât și în viitoarea lor meserie de jurnalist/ă.

Acest site folosește cookies

Am înțeles