Lansarea înscrierilor pentru Modulul Jurnalism specializat, desfășurat în perioada 7 mai - 21 iunie

Lansarea înscrierilor pentru Modulul Jurnalism specializat, desfășurat în perioada 7 mai - 21 iunie

Școala de Jurnalism din Moldova a lansat înscrierile pentru Modulul Jurnalism specializat, format din următoarele cursuri: Jurnalism social, Jurnalism cultural, Jurnalism de mediu, Jurnalism economic, Jurnalism politic și Jurnalism de criză și cursul pre-Internship. 

Eligibili sunt studenți și/sau absolvenți ai facultăților de Jurnalism, studenți ai Școlii de Jurnalism din Moldova, jurnaliști începători. Doritorii de a se înscrie trebuie să completeze formularul https://bit.ly/3VBxAjp și să trimită CV-ul la info@scoaladejurnalism.md. 

Termen-limită pentru înscrieri: 19 aprilie 2024

Cursurile au loc în perioada 07 mai - 21 iunie 2024. Frecventarea celor 7 cursuri te va ajuta să fii pregătit pentru munca într-o redacție. Având o cultură jurnalistică generală, vei putea ușor să documentezi, să identifici știri și să realizezi  materiale jurnalistice din toate domeniile. Vei înțelege care este domeniul în care vrei să te specializezi și îți va fi mai ușor să faci o alegere. De asemenea, vei putea să te descurci în situații de criză, când va trebui să scrii știri din toate domeniile, ținând cont că în multe redacții din Republica Moldova jurnaliștii nu sunt specializați.

Metoda de predare-învățare este experențială (learning by doing)

Cursanții/cursantele vor prezenta obligatoriu, la sfârșitul fiecărui curs, câte un material jurnalistic în format video, audio sau online (la alegere) pentru a fi evaluat. Notarea se face prin puncte de la 0 la 3.

Cei care vor frecventa toate cursurile din modul și vor avea o rată de prezență de cel puțin 80%  vor primi certificate de absolvire a Modulului Jurnalism specializat al Școlii de Jurnalism din Moldova.

Participanții care vor alege un singur curs din cele șapte vor primi certificat de frecventare a cursului respectiv.

În cadrul cursului-pre-Intership, pentru tinerii jurnaliști urmează o săptămână provocatoare când vor fi pregătiți pentru un stagiu de practică, plătit pe o perioadă de până la trei luni, într-o instituție media națională sau locală din Republica Moldova. Beneficiarii vor fi selectați la finalul celor cinci zile de inițiere privind munca într-o redacție și vor începe stagiul de practică în luna iulie.  

Acest site folosește cookies

Am înțeles