Metode și tehnici de predare creativă pe offline și online: curs de instruire pentru trainerii ȘSAJ

Metode și tehnici de predare creativă pe offline și online: curs de instruire pentru trainerii ȘSAJ

Sfârșitul ultimei luni de toamnă aduce la Școala de Studii Avansate în Jurnalism un nou training. De data aceasta, cei care vor beneficia de instruire vor fi nu studenții Școlii, ci instructorii lor. Timp de două zile, pe 20 și 27 noiembrie 2021, cei mai buni jurnaliști și experți media din țară vor participa la un curs de instruire unde vor afla și vor învăța diverse metode și principii (offline și online) utilizate în educația adulților. Trainerii vor fi ghidați de Natalia Grîu, expertă în educație.  

Cursul de instruire este structurat în mai multe sesiuni și include diverse activități practice. Accentul va fi pus pe specificul formării adulților. Cei 20 de instructori și instructoare ale Școlii, care și-au anunțat prezența, vor lucra atât individual, cât și în echipă și vor identifica împreună tehnici interactive pentru lectura analitică a textului. Ei vor analiza metodele care stimulează creativitatea, vor afla cum să capteze atenția discipolilor, cum să-i motiveze și, nu în ultimul rând, cum să transmită într-o manieră cât mai interactivă, accesibilă și atractivă ceea ce știu ei altora - discipolilor ȘSAJ.

Trainera cursului de instruire, Natalia Grîu, a fost secretară de Stat a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Anterior a lucrat în calitate de consultantă principală în cadrul aceluiași minister. Este autoarea și coautoarea a zeci de manuale, suporturi didactice și articole științifice. Printre manualele scrise de ea se numără și „Educație pentru Media”, manual și ghid pentru cadrele didactice, elaborat de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Acest eveniment este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK și implementat de Internews în Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass-media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

Acest site folosește cookies

Am înțeles