Ministrul Muncii și Protecției Sociale, invitatul celei de-a doua ședințe a Clubului de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, invitatul celei de-a doua ședințe a Clubului de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova

„Pentru mine, în calitate de oficial guvernamental, este importantă transparența. Atât la nivel de decizii, cât și în comunicarea cu angajații și beneficiarii. Din acest motiv, am acceptat invitația de a participa la ședința Clubului de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova”. Declarația îi aparține ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, invitat, pe 24 ianuarie, la cea de-a doua ședință a Clubului de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova (ȘJM). 

Jurnaliștii care au participat la întâlnirea cu ministrul Alexei Buzu, învestit în funcție pe 10 ianuarie 2023, au reprezentat mai multe portaluri de știri, posturi radio și TV din Chișinău, iar moderatoarea discuțiilor a fost Elena Cioina, manageră media la platforma E-sanatate.md și instructoarea cursului „Jurnalism pe teme sociale”, predat la ȘJM.  

Printre subiectele abordate la această ședință a Clubului de Presă al ȘJM au fost: compensațiile oferite locuitorilor Republicii Moldova în urma majorării prețurilor pentru gaz, energie termică și electrică, modalitățile de stabilire a nivelului de vulnerabilitate, erorile comise în acest proces și cauzele greșelilor. De asemenea, au fost puse în discuție prioritățile Ministerului Muncii și Protecției Sociale, programele care urmează să fie implementate, printre care reforma în domeniul asistenței sociale, indexarea pensiilor, angajarea persoanelor cu dizabilități, crearea locurilor de muncă pentru alte categorii de persoane, deschiderea unui număr mai mare de creșe, inclusiv dezvoltarea serviciilor de creșă și de after-school, programe pentru familii defavorizate ș.a. Jurnaliștii au mai adresat întrebări despre aprovizionarea cu lemne a populației, au pus în discuție problema refugiaților și au discutat  despre lansarea programelor destinate victimelor violenței domestice. 

De menționat că formatul Clubului de Presă al ȘJM prevede atât o sesiune de întrebări și răspunsuri oficiale primite de la invitat, adică din prima sursă, cu posibilitatea publicării acestora, cât și discuții informale (off  the record). 

Școala de Jurnalism din Moldova a inițiat, începând cu luna noiembrie 2022, o serie de întâlniri cu oficiali guvernamentali, funcționari de stat, politicieni și reprezentanți ai societății civile din țară. Scopul respectivelor întâlniri este aprofundarea și armonizarea comunicării dintre aceștia, jurnaliști, studenți la Jurnalism și reprezentanți ai societății civile. La prima ședință a Clubului de Presă al ȘJM, care a avut loc pe 29 noiembrie 2022, a fost invitată șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. 

Clubul de Presă al ȘJM se desfășoară în parteneriat cu Mediacor, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova.

Acest site folosește cookies

Am înțeles