Natalia Gavrilița, invitata celei de-a treia ediții a Clubului de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova

Natalia Gavrilița, invitata celei de-a treia ediții a Clubului de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova

Pe 21 februarie 2023, fosta prim-ministră a Republicii Moldova Natalia Gavrilița a fost invitata celei de-a treia ediții a Clubului de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova (ȘJM). A fost prima apariție a Nataliei Gavrilița în fața jurnaliștilor după anunțarea demisiei din funcția de prim-ministră, care a avut loc pe 10 februarie 2023.

„Am decis să dau curs invitației de a veni la Clubul de Presă al ȘJM pentru a vorbi despre ce se întâmplă în Republica Moldova, care sunt perspectivele de dezvoltare, principalele domenii de interes pentru cetățeni și politicile Guvernului. Sunt gata să răspund la toate întrebările voastre”, a declarat fosta șefă a Guvernului Republicii Moldova.

La acest Club de Presă, moderat de către Mihaela Gherasim, instructoare a ȘJM și consultantă în comunicare, au participat peste 40 de oameni: jurnaliști din audiovizual și mass-media online, studenți, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale, internaționale sau instituții publice, printre care Banca Națională a Moldovei, Parlamentul Republicii Moldova, Consiliul Audiovizualului.

Participanții la Clubul de Presă al ȘJM au discutat mai multe subiecte de interes public. În special, Natalia Gavrilița a fost întrebată despre activitatea Guvernului condus de către ea, despre recenta decizie de a demisiona din postul de prim-ministră, dar și despre funcția pe care ar urma să o dețină în perioada următoare.

Natalia Gavriliță a spus că a plecat „cu inima împăcată” din funcția de prim-ministră și cu „sentimentul datoriei împlinite”, după „18 luni foarte complexe” (Executivul condus de către Natalia Gavrilița a fost învestit pe 6 august 2021). Hotărârea privind schimbarea Guvernului „trebuia să fie luată rapid, pentru a continua cu succes drumul spre integrarea europeană” a Republicii Moldova, a adăugat fosta prim-ministră.

De menționat că formatul Clubului de Presă al ȘJM prevede atât o sesiune de întrebări și răspunsuri oficiale primite de la invitat, cu posibilitatea publicării acestora, cât și discuții informale (off the record). 

Școala de Jurnalism din Moldova a inițiat, în noiembrie 2022, o serie de întâlniri cu oficiali guvernamentali, funcționari de stat, politicieni și reprezentanți ai societății civile din țară. Scopul respectivelor întâlniri este aprofundarea și armonizarea comunicării dintre aceștia, jurnaliști, studenți la Jurnalism și reprezentanți ai societății civile. La prima ședință a Clubului de Presă al ȘJM, care a avut loc pe 29 noiembrie 2022, a fost invitată șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. La cea de-a doua ediție a Clubului de Presă al ȘJM, care s-a desfășurat pe 24 ianuarie 2023, a participat ministrul  Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Clubul de Presă al ȘJM se desfășoară în parteneriat cu Mediacor, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova.

 

Acest site folosește cookies

Am înțeles