NORME DE CONDUITĂ LA CURSURILE ONLINE

NORME DE CONDUITĂ LA CURSURILE ONLINE

Pandemia de coronavirus, prin care trecem în prezent, a obligat aproape toată lumea să-și transfere activitățile profesionale și de învățare online. Noi nu suntem o excepție. Pentru a respecta măsurile de protecție, dar, în primul rând, pentru a proteja cursanții și instructorii, desfășurăm cursurile la distanță, adaptându-ne, astfel, noilor realități. 

Învățarea la distanță este o provocare pentru toți. Înțelegem că acest lucru ar putea crea un disconfort pentru unii și oboseală adițională, dar această metodă de învățare are și avantaje. Cursurile noastre pot fi accesate de oriunde din lume. Oricine este interesat de ele și se simte capabil să le urmeze, se poate înscrie și poate participa. Până în prezent, în afară de Republica Moldova am avut cursanți și din Austria, Belgia, Italia, Spania, Marea Britanie, România, cu pregătire profesională, cultură generală, scopuri diferite. 

Îi salutăm pe toți cei interesați de cursurile Școlii de Studii Avansate în Jurnalism și ne bucură interesul Dumneavoastră față de ele. Însă, pentru a urma cursurile noastre, Vă solicităm să respectați următoarele norme în context virtual, care nu diferă cu mult de cele de la cursurile obișnuite, cu prezență în sală.  

1. Comportamentul, limbajul și exprimarea cursanților vor fi decente și respectuoase față de instructori și colegi, fără atac la persoană, intimidare, injurii, manifestări xenofobe, rasiste sau homofobe. 

2. Cursanții vor da dovadă de ascultare activă, vor manifesta curiozitate și interes față de discuțiile din cadrul cursului, dar nu le vor monopoliza, întrerupe pe motive improprii sau le vor deturna. Întrebările vor fi puse la subiect. În cazul unor precizări pentru explicații detaliate, instructorii vor putea fi contactați separat, în măsura disponibilităților. 

3. Studenții vor fi punctuali, vor respecta orarul cursurilor și vor intra (accesa linkul) în sala virtuală cu cinci minute înainte de a începe activitatea. Dacă, din varii motive, nu veți putea fi prezenți la ora stabilită, veți anunța  în privat fie instructorul, fie reprezentantul Școlii. 

4. Vom dori să știm cu cine vorbim, de aceea pentru a putea fi prezenți la curs, studenții vor folosi numele și prenumele lor și se vor prezenta la începutul cursului. 

5. În timpul cursului, studenții vor ține camera fie pornită, fie închisă (după cum vor conveni împreună cu instructorul), iar microfonul închis. Vor deschide microfonul doar când vor avea de intervenit. De asemenea, vor putea anunța despre faptul că vor să intervină, accesând butonul „mâna ridicată” sau vor scrie în secțiunea „chat”.

6. Cursanții vor ține cont de faptul că în online, comunicarea este în mare parte limitată la exprimarea prin scris, iar aceasta, uneori, poate duce la confuzii sau neînțelegeri, dacă nu suntem atenți la modul în care ne expunem. La fel, chiar și în timpul comunicării prin intermediul platformelor video nu avem acces la ceea ce ar presupune un proces de comunicare complet între două sau mai multe persoane, or comunicarea nu se limitează doar la emițătorul și receptorul mesajului. Aceasta presupune și limbaj non-verbal, dar și paraverbal. De aceea, rugăm cursanții să dea dovadă de înțelegere, empatie și toleranță unii față de alții, dar fără a accepta injurii, atacuri la persoană sau violență verbală din partea celorlalți.

7. În timpul cursului, camera nu va fi pornită mergând pe drum sau în transportul public, sau din orice alt loc care ar putea deranja colegii de curs și instructorii.

8. În timpul cursului, studenții vor avea un fundal decent (perete, bibliotecă, perete virtual, etc.), așa încât acesta să nu sustragă nici instructorii, nici colegii.

9. Cursanții vor realiza toate sarcinile și temele pentru acasă lansate în timpul cursului, iar pentru orice dificultate întâlnită, vor anunța instructorul sau reprezentantul Școlii. 

10. Studenții nu vor înregistra cursul pe suport audio și/sau video, nu vor aduna și/sau disemina date cu caracter personal cu referire la ceilalți participanți la curs.

 

Dorim ca la cursurile noastre studenții să se simtă în siguranță, bineveniți și să se bucure de o atmosferă de lucru productivă și inspirațională. Putem face aceasta cu ajutorul Dumneavoastră. 

Ne-ar plăcea să Vă împărtășiți părerile despre cursurile noastre, așa încât să le putem îmbunătăți. De aceea, așteptăm comentariile și sugestiile Dumneavoastră aici: info@scoaladejurnalism.md

 

NOTĂ: În cazul nerespectării normelor de comportament expuse mai sus, ne rezervăm dreptul să nu vă acceptăm la cursurile Școlii de Studii Avansate în Jurnalism. 

 

Acest site folosește cookies

Am înțeles