Începe numărătoarea inversă pentru finaliștii cursului Podcasting 2.0
Cel puțin trei idei transformate într-o primă versiune de podcast și ajunse în marea finală – din totalul de 10 – vor fi premiate cu 2.000 de euro fiecare, sub formă de grant.
Stimulentele financiare vin de la DW Akademie, partenerul Școlii de Jurnalism din Moldova în elaborarea și realizarea Cursului Podcasting, ajuns la cea de-a II-a ediție.
Juriul va anunța numele câștigătorilor vineri, 21 iunie, începând cu ora 10:00, în timpul sesiunii de pitching. Pentru a convinge juriul că proiectul său merită să primească finanțarea pentru realizarea ulterioarelor trei episoade, fiecare cursant Podcasting 2.0 va face o prezentare LIVE.
Sesiunea de pitching are loc la finalul a 11 săptămâni de curs cu instructoarele Victoria Coroban, realizatoarea podcastului Laboratorul social la Europa Liberă, și Liliana Nicolae, jurnalistă radio Europa FM (București), specializată pe reportaje și documentare audio.
Ultimele sesiuni de instruire au avut loc offline în zilele de 15 și 16 iunie, când fiecare cursant a putut să facă ultimele șlefuiri înainte să predea varianta sa de podcast juriului.
Cursul Podcasting 2.0 a debutat la 5 aprilie cu Atelierul IdeaLab, organizat cu scopul de a genera idei de podcast. Au urmat și sesiuni online cu implicarea Anei Gherciu - trainer invitat, directoare executivă la Moldova.org, și a lui Volodymyr Anfimov - trainer invitat, gazda „Another interview/Інше інтерв'ю”, un podcast cu personalități din cultura și mass-media ucraineană.
Pentru software și tehnici de editare audio, trainer invitat a fost Marian Lupu, sound designer la Europa Liberă Moldova.
Cursul de Podcasting este realizat sub îndrumarea instructorilor locali, certificați DW Akademie, precum și internaționali. Lansat în 2023, cursul a fost elaborat după metodologia academiei germane și în conformitate cu tendințele din industrie.