Premieră: curs-pilot de Pre-Internship care pregătește jurnaliști pentru opt redacții

Premieră: curs-pilot de Pre-Internship care pregătește jurnaliști pentru opt redacții

Începe competiția pentru opt stagii de practică, plătite, în redacții (radio, TV, presa online). Este o premieră la Școala de Jurnalism din Moldova. 

PreInternship-ul este un curs nou, dar al șaptelea la număr și ultimul, din cadrul Modulului Jurnalism specializat, ediția 2024.

Cursul-pilot Pre-Internship l-am dezvoltat împreună cu Thomson Reuters Foundation și de el au parte studenții/absolvenții Școlii de Jurnalism care au făcut programele de Jurnalism Audio, Video și Specializat. După evaluarea și îmbunătățirea lui, va putea fi implementat în școli și la facultăți de jurnalism din Georgia, Ucraina și Armenia, co-parteneri ai proiectului”, a subliniat Maia Metaxa, directoarea Școlii de Jurnalism din Moldova. 

După cinci zile de curs (17-21 iunie), a câte patru ore fiecare, participanții vor avea și un propriu plan de stagiu cu idei de materiale media.

Ghid în lumea redacțiilor este jurnalistul Petru Clej, corespondent RFI România din 2009 și corespondent G4Media din 2021, cu o experiență de peste 30 de ani în jurnalism, dintre care a lucrat aproape 20 de ani la BBC World Service, redacția română. 

Scopul Modulului Jurnalism specializat este să ofere ajutor pentru studenți la Jurnalism, jurnaliști începători și tineri jurnaliști să realizeze mai ușor materiale inclusiv despre cultură, situații de criză, economie, politică, probleme sociale și de mediu.

Cursurile în cadrul Modulului Jurnalism specializat (cultural, de mediu, de criză, economic, politic, social) au început la 7 mai, cu susținerea USAID, Ambasada SUA în Republica Moldova, Internews Moldova și UKaid. Cursul de Pre-Internship este finanțat de Thomson Reuters Foundation.

Școala de Jurnalism din Moldova este singurul centru de educație non-formală în domeniile jurnalismului și comunicării. Instruirile sunt realizate de profesioniști notorii din țară și de peste hotare, inclusiv cu certificare Deutsche Welle (DW) Akademie. 

Acest site folosește cookies

Am înțeles