Școala de Jurnalism din Moldova a lansat în premieră un parteneriat cu DW Akademie

Școala de Jurnalism din Moldova a lansat în premieră un parteneriat cu DW Akademie

„Editors Idea Lab” - primul eveniment comun organizat de Școala de Jurnalism din Moldova și DW Akademie. Acesta  s-a desfășurat pe data de 12 aprilie 2023 și a adunat la aceeași masă aproape 20 de participanți. Printre aceștia s-au numărat jurnaliști, comunicatori, editori, redactori-șefi, producători generali și manageri ai mai multor instituții media locale și regionale. Unii dintre aceștia sunt și instructorii ȘJM. Activitatea este parte a proiectului „Empowering Moldovan Media with Advanced Video, Audio, and Multimedia Skills”.

Scopul organizării primului Laborator de Idei a fost identificarea nevoilor jurnaliștilor, dar și pe cele ale redacțiilor. Astfel, în următorii trei ani vom dezvolta împreună o serie de cursuri de scurtă durată, dar avansate, destinate jurnaliștilor cu experiență în redacție, dar și creatorilor de conținut. Pentru instruire va fi folosită metodologia DW Akademie, iar formatorii locali vor fi instruiți de experți ai DW Akademie.

Vom avea alături de noi în următorii ani o instituție care s-a consacrat prin calitatea instruirilor și a experților pe care îi are în domeniul educației mass-media. DW Akademie ne va sprijini pentru a ne fortifica eforturile în oferire de instruire în domeniul jurnalistic.”, a spus în cuvântul său de salut Maia Metaxa, directoarea Școlii de Jurnalism din Moldova.  

La rândul lor, participanții au vorbit, din propria experiență, despre provocările pieței media din Republica Moldova. Pentru a înțelege mai bine necesitățile și interesele publicului, aceștia au punctat de ce fel de cursuri și instruiri au nevoie jurnaliștii și jurnalistele din Republica Moldova pentru a face față acestor provocări.

Școala de Jurnalism va lansa curând un apel de participare la instruirea formatorilor care, la rândul lor, vor contribui la dezvoltarea unei oferte noi de  cursuri  pentru jurnaliști și creatorii de conținut.

Acest site folosește cookies

Am înțeles