Școala de Jurnalism din Moldova a organizat primul său Club de Presă

Școala de Jurnalism din Moldova a organizat primul său Club de Presă

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a fost invitata primei ediții a Clubului de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova (ȘJM), care a avut loc marți, 29 noiembrie 2022. 

Ne gândim de mai multă vreme la un format de discuții care să ne adune într-o atmosferă informală. Credem că un Club de Presă desfășurat la Școala de Jurnalism, pe un teren neutru, se potrivește cel mai bine în acest caz, deoarece toți ne dorim să contribuim la dezvoltarea aceluiași domeniu, fiecare având roluri distincte”, a spus, la începutul evenimentului, directoarea ȘJM, Maia Metaxa.

Să discute cu șefa Procuraturii Anticorupție au venit jurnaliști de investigație, reporteri, realizatori de emisiuni, editori și redactori-șefi, reprezentanți ai unor ONG-uri de media și de drept, studenți ai ȘJM, precum și reprezentanți ai comunității donatorilor, responsabili de programele media implementate în Republica Moldova.

Transparența și specificul activității Procuraturii Anticorupție, precum și accesul jurnaliștilor la informație au fost principalele subiecte la care s-au referit participanții la prima ediție a Clubului de Presă al ȘJM, moderată de către directoarea Ziarului de Gardă, Alina Radu, instructoare a ȘJM. Discuțiile s-au axat și pe alte aspecte ale activității instituției, printre care: mersul reformelor, rezultatele obținute, proiectele care urmează să fie implementate, restricțiile în privința obținerii unor informații din dosarele penale intentate de procurori, dar și problema cadrelor la Procuratura Anticorupție. 

Ședințele Clubului de Presă al ȘJM se vor desfășura în format off the record. La aceste întâlniri cu jurnaliștii și studenții la Jurnalism vor fi invitați oficiali guvernamentali, funcționari de stat, politicieni și reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova. Scopul Clubului de Presă este aprofundarea și armonizarea comunicării dintre aceștia, jurnaliști, studenți la Jurnalism și reprezentanți ai societății civile. Moderatorii discuțiilor de documentare din prima sursă vor fi instructorii și instructoarele ȘJM.

În același timp, Cluburile de Presă reprezintă un masterclass pentru studentele Școlii de Jurnalism din Moldova, cărora sperăm să li se alăture curând și colegii lor de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, de la USM și ULIM. Mai mult ca atât, începând cu cea de-a doua ediție, la eveniment vor participa și diverși producători locali. Aceștia vor veni pentru a ne prezenta produsele și a ne vorbi despre munca lor. 

Clubul de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova se desfășoară în parteneriat cu Mediacor, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova.

Acest site folosește cookies

Am înțeles