Școala de Jurnalism din Moldova lansează, în premieră, programul de internship în străinătate

Școala de Jurnalism din Moldova lansează, în premieră, programul de internship în străinătate

Trei absolvenți ai Școlii de Jurnalism din Moldova (ȘJM), din toate cele 17 promoții, vor avea posibilitatea să facă anul curent un stagiu de practică plătit, timp de o lună, într-o redacție din România. Programul este susținut de Ambasada SUA în Republica Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea capacității mass-media de a produce conținut creativ și informativ local de înaltă calitate”, implementat de ȘJM în perioada iulie 2022-iulie 2024.

 

Stagiul va putea fi realizat în octombrie-decembrie 2023, în funcție de disponibilitatea redacțiilor alese de către câștigători, care însă nu va putea dura mai mult de o lună. După finalizarea practicii, beneficiarii își vor continua activitatea de jurnaliști într-o redacție din Republica Moldova pentru cel puțin jumătate de an. La fel, cei trei câștigători/cele trei câștigătoare ale internshipului vor organiza un club de discuție, cu susținerea ȘJM, pentru studenții facultăților de Jurnalism din țară pentru a se împărtăși cu experiența, sfaturile și lecțiile învățate în timpul perioadei lor de stagiu.

 

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să întrunească următoarele condiții: să fie absolvenți ai Școlii de Jurnalism în perioada 2007-2023 și să aibă o experiență de cel puțin un an în presă. 

 

Persoanele interesate vor participa la un concurs format din două etape:

 

Etapa I: Depunerea dosarului* - CV, formularul completat, o scrisoare de intenție în care candidatul/candidata va explica de ce vrea să facă un stagiu într-o redacție din România; un portofoliu de cel puțin trei și cel mult șase materiale jurnalistice publicate. Premiile obținute la concursuri locale și internaționale pentru jurnaliști vor fi un avantaj. 

 

*Dosarul va fi expediat la emailul: info@scoaladejurnalism.md, cu titlul: „Internship 2023”. 

 

Etapa a II-a: Interviul*

 

*Precizăm că vor fi invitați la interviu doar persoanele selectate în urma concursului de dosare.

Din comisia de evaluare a dosarelor și selectarea câștigătorilor vor face parte următorii membri ai consiliului de administrare a ȘJM: Diana Răilean, consultantă în comunicare la Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare; Ana Gherciu, directoare Dezvoltare Moldova.org; Irina Ghelbur, manageră Agora/Interact Media Ltd; Nicolai Paholinițchi, jurnalist Newsmaker.md și Natalia Marcoci, coordonatoare Granturi media la Ambasada SUA în Republica Moldova. 

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 31 august;

Evaluarea dosarelor: 1-5 septembrie;

Interviuri candidați: 6 septembrie;

Câștigătorii vor fi anunțați pe 8 septembrie.

 

Precizăm că România a fost selectată ca destinație pentru desfășurarea stagiilor de practică din câteva motive, între care: proximitatea, aceasta fiind cea mai apropiată țară UE de Republica Moldova, costurile mai mici de călătorie, aceeași limbă, buna colaborare cu mass-media românească și ONG-urile de media.

 

Programul de stagii în străinătate al Școlii de Jurnalism va continua și în 2024 cel puțin. Pentru a putea beneficia de un internship în redacția preferată din România, cei interesați vor trebui să urmeze unul din cele două programe de formare în domeniul Jurnalismului Video și Audio ale ȘJM, pentru care înscrierile sunt în toi. 

 

Mai multe detalii pot fi găsite aici: admitere.scoaladejurnalism.md

 

Acest site folosește cookies

Am înțeles