Școala de Jurnalism din Moldova te invită la un workshop: ,,Cum scriem nonficțiune” cu Tatiana Niculescu

Școala de Jurnalism din Moldova te invită la un workshop: ,,Cum scriem nonficțiune” cu Tatiana Niculescu

Descoperă arta scrierii nonficțiunii împreună cu Tatiana Niculescu, scriitoarea care a impus în literatura română contemporană genul biografiei!

Școala de Jurnalism din Moldova te invită, pe 19 mai, să participi la atelierul practic: „Cum scriem nonficțiune”, organizat în cadrul Zilelor Literaturii Române, ediția a VII-a.

La atelier:

  • Vei afla ce înseamnă să scrii nonficțiune;
  • Vei descoperi unul dintre subgenurile populare, cum ar fi biografia;
  • Vei înțelege cum să-ți găsești vocea și perspectiva personală în lucrările tale;
  • Vei învăța cum să-ți organizezi gândurile și să planifici în mod eficient proiectele de nonficțiune;
  • Vei descoperi tehnicile de cercetare necesare pentru a aduna informații credibile și relevante pentru scrierile tale;
  • Vei afla metodele prin care poți captiva cititorii prin stilul tău de scriere.

De asemenea,

  • Vom analiza exemple deosebite de nonficțiune și vom explora tehnicile de narare și structurare care te vor ajuta să transmiți mesajul tău într-un mod captivant și autentic.

Și, dacă vei dori,

  • Vei avea oportunitatea de a-ți împărtăși propria muncă cu ceilalți participanți;
  • Vei primi feedback constructiv și îndrumare personalizată pentru a-ți dezvolta abilitățile de scriere.

Evenimentul este deschis tuturor celor pasionați de acest gen literar și doritori să-și îmbunătățească abilitățile de scriere, fie că au deja o poveste interesantă de spus sau își doresc să explorezi scrierea nonficțiune.

Atelierul cu Tatiana Niculescu va avea loc vineri, 19 mai 2023, de la ora 10:00 la 14:00, la Mediacor, et.3, str. Alexei Mateevici 60, Chișinău.

Vă puteți înscrie până pe 18 mai, ora 17:00, completând formularul de aici: https://bit.ly/3pAK9NO

Delatii la numărul de telefon: (+373) 67 207 485.

Tatiana Niculescu este autoare de cărți de nonficțiune, romancieră, dramaturg și traducătoare. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, apoi Institutul European de Jurnalism „Robert Schuman” din Bruxelles. Între 1995 și 2008, Tatiana Niculescu a fost redactor și realizator de programe, iar apoi redactor‑șef la secția română a postului de radio BBC World Service, la Londra și București.

Printre cărţile publicate se numără: Spovedanie la Tanacu, Humanitas, 2006; Cartea judecătorilor, Humanitas, 2007; Povestea domniței Marina şi a basarabeanului necunoscut, Polirom, 2013; Regina Maria. Ultima dorinţă, Humanitas, 2015; Mihai I, ultimul rege al românilor, Humanitas, 2016; Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu, Humanitas, 2017; Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca, Humanitas, 2018; Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale, Humanitas, 2021; Singur. Viața lui Mihail Sebastian (Humanitas 2022); Englezul din Gara de Nord, Humanitas, 2023.

Investește în abilitățile tale. Învață de la cei mai buni!

Acest eveniment este organizat de Școala de Jurnalism cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova, în parteneriat cu Mediacor.

Acest site folosește cookies

Am înțeles