Se anunță etapa a II-a de Admitere la Școala de Studii Avansate în Jurnalism

Se anunță etapa a II-a de Admitere la Școala de Studii Avansate în Jurnalism

Ești o persoană curioasă, onestă, inteligentă, îndrăzneață și perseverentă? Îți place să scrii și să citești? Nu ești indiferent de tot ce se întâmplă în jurul tău și ai vrea să te implici pentru a schimba lucrurile din societatea în care trăiești?

Atunci ai tot ce îți trebuie pentru a fi jurnalist! Vino la Școala de Studii Avansate în Jurnalism și vei afla cum să realizezi cel mai bun reportaj având la îndemână un microfon și o cameră de luat vederi, cum să te prezinți corect în fața telespectatorului, cum să devii vocea unui buletin de știri sau a unei emisiuni radio. Tot la noi vei învăța să scrii articole pentru ziare sau mediul online astfel încât să fie citite de toți prietenii tăi. 

Îi vei avea ca mentori pe cei mai buni jurnaliști din Moldova și din străinătate. De la ei vei învăța totul despre știre, interviu, reportaj radio și TV; vei afla secretele unui articol de presă și online. Vei scrie știri pe teme politice, economice, sociale, de mediu; vei realiza investigații jurnalistice. Vei afla cum se machetează un ziar, cum se montează o știre radio și un reportaj TV. Pentru a fi un jurnalist onest și echidistant vei urma cursurile de legislația mass-media, etica și deontologia jurnalistică.

Şcoala îți va pune la dispoziție echipament tehnic pentru cursurile foto, video şi radio. Vei avea acces și la alte materiale necesare pentru deprinderea unor abilităţi practice în domeniul jurnalismului.

Anul de studii va dura zece luni (septembrie-iunie). Cursurile sunt la zi şi implică frecvenţă obligatorie. Selectarea candidaţilor se va face în baza dosarului, care va cuprinde:

  • CV
  • Formular (descarcă).
  • Scrisoare de motivare.
  • Trei materiale jurnalistice (nu este obligatoriu ca acestea să fi fost publicate anterior). Persoanele care nu au așa gen de materiale pot scrie un eseu pe temă liberă.
  • Două recomandări sau numele a două persoane de referință.
  • Copia diplomei de studii superioare (absolvenţii promoţiei 2015 pot prezenta un certificat de la facultate în care se confirmă că sunt în ultimul an de studii).
  • Copia buletinului de identitate.

Admiterea persoanelor selectate se va face în baza dosarului depus, a unui test în scris şi a unui interviu.

Data limită de depunere a dosarelor este 12 Iunie 2015, ora 18.00.

Dosarele se pot depune la:

Școala de Studii Avansate în Jurnalism, or. Chişinău, str. Tighina 49/4, et.3,

Tel.: (022) 92 94 40, 079909414 Veronica Marin

e-mail: vmarinATscoaladejurnalismDOTmd * a se înlocui AT cu „@” și DOT cu „.

 

Te așteptăm în echipa noastră ca să reinventăm împreună jurnalismul din Moldova!!!

 

Acest site folosește cookies

Am înțeles