Start curs Podcasting 3.0: cel puțin 19 idei de produse media pe masă

Pentru al treilea an consecutiv, Școala de Jurnalism din Moldova organizează și desfășoară, în parteneriat cu DW Akademie, cursul Podcasting. Cu aproape 60 de înscrieri, pentru ediția a III-a au fost selectați jurnaliști sau contributori pentru redacții din Republica Moldova, absolvenți ai Școlii de Jurnalism, creatori de conținut și profesioniști din alte domenii care vor să realizeze propriile produse audio.
„Am pornit cu încredere această ediție, la fel ca precedentele două, cu idei și subiecte foarte diverse”, a menționat jurnalista Victoria Coroban, instructoarea principală a cursului Podcasting, certificată DW Akademie.
Participanții lucrează la concept folosind MethodKit – un instrument revoluționar dezvoltat de DW Akademie, care oferă tot ce ai nevoie pentru a crea un podcast reușit. Utilizat la nivel internațional în traininguri de podcast, MethodKit te ajută să structurezi și să planifici fiecare detaliu, exact ca un profesionist – fie că ești la început de drum sau ai deja experiență.
„Anul acesta avem un număr record de persoane înscrise, 57. Este ultimul an în care organizăm acest curs. De aceea, am acceptat un pic mai mulți participanți - 20. Toți sunt din diferite domenii. Va fi interesant”, a subliniat Maia Metaxa, directoarea Școlii de Jurnalism din Moldova.
Printre instructori se regăsesc atât experți locali, cât și internaționali, certificați DW Akademie. Vezi Ghidul curs Podcasting
Lansat în 2023, cursul Podcasting a contribuit deja la lansarea a șase produse audio pe piața locală: Ce-o să zică lumea? cu Ecaterina Luţişina, Moro mahalajiu cu Natalia Vrancean, Lecție deschisă cu Natalia Dabija, Aleg să fiu părinte cu Ina Moraru, În bucătăria Ethno-Jazz-ului cu Alexandru Perciun, Stetoscopul cu Irina Lencautan
Noi îți punem bazele, tu devii de succes în timp!
Şcoala de Jurnalism din Moldova este singurul centru de educație non-formală și de formare continuă a adulților în domeniile jurnalismului și comunicării.