Te ajutăm să-ți faci propriul podcast! Start înscrieri curs Podcasting 3.0

Te ajutăm să-ți faci propriul podcast! Start înscrieri curs Podcasting 3.0

     Școala de Jurnalism din Moldova lansează cea de-a III-a ediție a cursului Podcasting,  realizat în parteneriat cu DW Akademie, după metodologia academiei germane și în conformitate cu tendințele din industrie.

     Dacă ai de multă vreme o idee de podcast, dar nu știi de unde să începi? Sau poate n-ai nicio idee de podcast, dar oricum vrei să faci un podcast? Acționează și înscrie-te!

     Instructori în podcasting și editare audio de la Școala de Jurnalism din Moldova vor fi alături, timp de 11 săptămâni, în procesul de creare a unui produs audio de la zero. Sesiunile de instruire vor avea loc atât în sala de cursuri de la Școala de Jurnalism, cât și online. Orarul cursului îl găsești în formularul de înscriere https://forms.gle/CqjWhWCwM6UB8Rdg6

     Ce vei învăța la cursul Podcasting?

- Cum să transformi o idee într-un concept de podcast;

- Structurarea și realizarea unui scenariu;

- Identificarea publicului țintă;

- Editare audio: software și tehnici;

- Schițarea unui plan de publicare, promovare și distribuire.

     Beneficii:

- granturi pentru cele mai bune proiecte de podcasturi;

- instructori locali, certificați DW Akademie, precum și internaționali;

- deplasarea și cazarea la Chișinău va fi asigurată financiar pentru cursanții din alte localități ale țării.

      Acest curs este pentru:

- jurnaliști și jurnaliste, inclusiv freelanceri și influencere;

- contributori/contributoare pentru redacții din Republica Moldova;

- absolvenții/absolventele Școlii de Jurnalism;

- creatori de conținut;

- profesioniști din alte domenii care vor să realizeze propriile produse audio.

      „Învățând despre podcastul audio, vei descoperi că cel puțin 80% din conținut este valabil și pentru producătorii de vodcast (podcast video)”, subliniază Victoria Coroban, instructoare certificată DW Akademie în podcasting, jurnalistă și Digital broadcaster la Europa Liberă Moldova, biroul de la Chișinău.

      Potrivit ei, participanții vor mai descoperi că podcastul poate fi mult mai mult decât doar un interviu. „Poate fi și investigații, și storytelling. Poți să creezi adevărate seriale.

     Pentru ca să-ți faci podcastul să fie WOW, vei descoperi MethodKit instrument revoluționar pentru podcasting – care îți oferă tot ce ai nevoie pentru un podcast reușit. Dezvoltat de DW Akademie și folosit la nivel global în training-uri de podcast, MethodKit te ajută să-ți structurezi și planifici fiecare detaliu, exact ca un profesionist, fie că ești începător sau podcaster cu experiență.

     Prima ediție a cursului Podcasting a avut loc în anul 2023. Până acum, cinci produse audio au fost lansate pe piața locală de podcasturi: Ce-o să zică lumea? cu Ecaterina Luțișina, Moro mahalajiu cu Natalia Vrâncean, Aleg să fiu părinte cu Ina Moraru, În bucătăria Ethno-Jazz-ului cu Alexandru Perciun și Stetoscopul cu Irina Lencăuțan.

   Școala de Jurnalism din Moldova este singurul centru de educație non-formală și de formare continuă a adulților în domeniile jurnalismului și comunicării. 

Acest site folosește cookies

Am înțeles