Training în Producția de știri TV, cu jurnalistul român Liviu Popescu

Training în Producția de știri TV, cu jurnalistul român Liviu Popescu

15 jurnaliști, studenți la Jurnalism, precum și alte persoane interesate au participat timp de trei zile la un training în Producția de Știri TV, organizat de Școala de Jurnalism din Moldova, în colaborare cu Mediacor. Este vorba de jurnaliști și producători de la TV One, TV8, echipe ale portalurilor TV Nord și NordNews din Bălți,  AGORA, de la Compania Publică GRT din Găgăuzia și Tuk.md.

În calitate de trainer l-au avut pe Liviu Popescu din România, care are o experiență jurnalistică și managerială solidă în mass-media din țara vecină, activând la TVR, Digi24, Realitatea TV, Prima TV, Radio France Internationale și la BBC World Service din Londra. De asemenea, training-ul a fost o oportunitate pentru studenți la Jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova, ULIM și Școala de Jurnalism din Moldova de a cunoaște cum se muncește la Știri.

După două zile de schimb de experiență și bune practici redacționale, și manageriale, participanții la training au format o redacție pentru o zi și au produs materiale video pentru un jurnal de 20 de minute. Au mers pe teren, au scris știri interne și externe din redacție, și le-au montat. 

Școala de Jurnalism din Moldova a organizat acest training, ținând cont de necesitatea de perfecționare a abilităților în producția de știri TV și de instruire a producătorilor începători, precum și de lipsa unor astfel de ateliere de instruire practică în țara noastră, semnalate de instituțiile media. Training-ul a fost organizat cu sprijinul financiar al Ambasadei Suediei în Republica Moldova.

Acest site folosește cookies

Am înțeles