Trei proiecte câştigătoare la finalul cursurilor de Podcasting și Storytelling Video

Trei proiecte câştigătoare la finalul cursurilor de Podcasting și Storytelling Video

Pe 8 decembrie, am cules roadele cursurilor de Podcasting și Storytelling Video, desfășurate timp de trei luni la Școala de Jurnalism din Moldova. Am anunțat rezultatele concursului de proiecte organizat la final, la care au participat cei 15 cursanţi şi cursante, care au fost instruiţi şi ghidaţi de către instructorii Şcolii.

Juriul a selectat trei proiecte câştigătoare, iar autoarele acestora au primit câte 3 000 de euro care vor fi investiţi pentru dezvoltarea şi continuarea lor. Din componenţa juriului au făcut parte: Raban Richter, secretar II la Ambasada Germaniei, Maia Metaxa, directoarea Şcolii de Jurnalism din Moldova, Galina Vasilieva, editor-şef Newsmaker, Ludmila Bogheanu, absolventă şi fostă coordonatoare academică a Şcolii de Jurnalism din Moldova, în prezent cofondatoare UNBOX Communications şi Vasili Braga, directorul executiv al Asociaţiei COR, Mediacor.

Una dintre cele trei finaliste este Ecaterina Luțișina, cunoscută activistă pentru sănătatea mintală și contributoare la Agora. Proiectul său, intitulat „Ce-o să zică lumea?”, este un podcast dedicat sănătății mintale și tulburărilor psihice. Scopul acestei inițiative este să aducă în prim-plan discuții în spațiul public despre provocările mintale și să lupte împotriva stigmatizării persoanelor afectate de tulburări mintale.

Ecaterina ne-a împărtășit bucuria sa: „Este ca un vis împlinit. Am visat timp de patru ani să pot lansa un podcast, iar acum, când acest lucru s-a întâmplat, mi se pare că trăiesc o poveste incredibilă.”

Cursurile de Podcasting și Storytelling Video au fost concepute de Școala de Jurnalism din Moldova în parteneriat cu DW Akademie. Le dorim mult succes tuturor participanților implicați în acest proces creativ și educativ.

Acest site folosește cookies

Am înțeles