O șansă în plus pentru a te înscrie la cea mai bună școală de jurnalism!

O șansă în plus pentru a te înscrie la cea mai bună școală de jurnalism!

Ai absolvit un colegiu sau ești în ultimul an de facultate - fie la zi, fie cu frecvență redusă? Ți-ai luat licența în Drept, Economie, Istorie, Politologie, Agronomie, Politehnică sau Teatru, dar vrei să devii jurnalist(ă)? De 12 ani, Școala de Studii Avansate în Jurnalism este locul unde această profesie poate fi învățată chiar de la zero - în doar zece luni, de la cei mai buni jurnaliști locali și internaționali, care te vor ajuta să devii cel mai bun în meserie.

În noul an cu noi schimbări și provocări

Pentru că trăim în epoca noilor media, iar ascensiunea rețelelor sociale a generat noi realități și standarde inclusiv în jurnalism, cuvântul-cheie ce va defini anul de studii 2018-2019 la Școala de Studii Avansat în Jurnalism este inovația.

De facto, studenții celei de-a 13-a promoții vor învăța să îmbine jurnalismul clasic cu noile tehnologii informaționale, pe care să și le facă prieteni și chiar aliați. Căci astăzi nu mai este suficient ca un reporter să fie cel mai bun în scrierea știrilor, a interviurilor sau a reportajelor. Un jurnalist modern și adaptat cerințelor timpului știe să facă fotografii, să filmeze, să monteze și, deseori, să-și promoveze produsele în mediul online. Totul, pentru a capta atenția publicului  consumator de media - unul tot mai grăbit, pretențios și mult mai atent la detalii.

Ce lucruri noi vei învăța la ȘSAJ

Alături și împreună cu viitorii noștri studenți vor lucra cei mai buni jurnaliști și experți media de la noi și de peste hotare. De la ei tinerii vor afla ce sunt new media, cum să scrie o știre care să adune cele mai multe vizualizări, cum pot fi înregistrate sunete și imagini și, cel mai important, cum se fac din ele povești.

De asemenea, în cadrul cursurilor, viitorii studenți vor: testa diverse aplicații și vor filma adevărate reportaje TV, uneori având la îndemână doar un telefon mobil; afla cum poate fi creat un portal de știri și cum pot fi lansate afaceri în mass-media; avea șansa de a cunoaște cele mai interesante personalități din lumea politică, economică și socială; participa în diverse proiecte media locale și internaționale, inclusiv să efectueze vizite de studiu în România și Germania.

Ce trebuie să faci pentru a deveni studentul / studenta ȘSAJ

Pentru a deveni unul din cei 20 de studenți ai celei de-a 13-a promoții este suficient să ai studii superioare sau medii de specialitate, să fii în ultimul an de facultate/colegiu - la zi sau în regim de frecvență redusă. Dar, cel mai important, este să ai multă ambiție, perseverență și curaj - de restul ne ocupăm noi!

Dosarele pot fi depuse până la 20 august 2018, ora 17.00  și trebuie să conțină:

  • CV
  • Formular de admitere (poate fi descărcat aici)
  • Scrisoare de motivare
  • Un eseu la temă liberă/articol publicat (dacă există)
  • Copia diplomei de studii superioare/medii de specialitate sau un certificat care să confirme că sunteți student(ă) în ultimul an de facultate
  • Copia buletinului de identitate

Dosarele pot fi depuse online, la vmarin@scoaladejurnalism.md

sau direct la sediul școlii: str. Tighina 49/4, et.3, or. Chișinău.

Mai multe detalii despre procesul de admitere le puteți afla la numerele de telefon: 022.929440; 079.909414 (Veronica Marin).

Școala de Studii Avansate în Jurnalism deschide uși și oferă șanse egale tuturor!

Acest site folosește cookies

Am înțeles