Workshop de dicție pentru jurnaliști și studenți la Jurnalism cu dr. Aurelian Ciocan

Workshop de dicție pentru jurnaliști și studenți la Jurnalism cu dr. Aurelian Ciocan

Școala de Jurnalism din Moldova (ȘJM) a organizat în perioada 29-31 ianuarie un training de dicție cu dr. Aurelian Ciocan din România. Aproximativ 40 de jurnaliști din Chișinău și Bălți - de la Radio Moldova, Moldova 1, Ziarul de Gardă, proiectul media “CU SENS”, portalul diez.md, RISE Moldova, Ziarul de Gardă, Newsmaker, ONE TV, TV Nord, precum și studenți la Jurnalism de la ȘJM, ULIM și Universitatea de Stat, au avut oportunitatea să învețe cum să se antreneze corect pentru a avea dicție bună. Workshop-ul a cuprins identificarea corectă a defectelor de pronunție, clasificarea sunetelor în limba română și rostirea lor corectă, precum și exerciții de dicție personalizate, exerciții de gimnastică articulatorie, pentru ritmul vorbirii, pentru voce etc. De asemenea, participanții la training au învățat regulile de frazare și întrebuințarea accentului logic într-un text.

Dr. Aurelian Ciocan este creator al unor cursuri de referință pentru cei mai mari jucători din industria media. El a implementat cu succes programe de formare pentru prezentatori, realizatori, reporteri și editori de voce în 25 de posuri de televiziune și radio din România și Republica Moldova. De asemenea, a pregătit pentru vorbitul în public premieri și miniștri.

Dr. Aurelian Ciocan a dedicat mai bine de 11 ani cercetării și studiului vorbirii și are realizări academice impresionante: Doctorat cu tema „Vorbirea de performanță” (2021), Masterat în Logopedie (2014), Licență în Actorie (2008).

 

 

Acest site folosește cookies

Am înțeles