Dumitrița Vîrlan

Dumitrița Vîrlan
Promoția 2022-2023

Biografie

12.09.1999

Dumitrița este absolventa facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității din București. Deși e jurnalistă cu acte în regulă, drumul spre această profesie nu a fost foarte simplu. Nu era sigură că vrea să practice anume acest gen de activitate. Se gândea să aleagă între pedagogie și medicină, domenii, care, în opinia Dumitriței, aveau perspectivă și-i asigurau o stabilitate financiară. „Simțeam, totuși, că vreau să fac altceva”, spune ea.

Pasiunea pentru scriere a venit încă din liceu. Fiind elevă, Dumitrița era redactoare și reporteră la ziarul „Lyceum”. Tot ea era responsabilă de designul acestuia. A urmat o experiență în radio, tot în perioada anilor de școală. Atunci Dumitrița era moderatoarea unei emisuni săptămânale, în cadrul căreia aborda diverse subiecte din viața liceului și a liceenilor. Anume atunci, spune ea, a simțit că vrea să fie jurnalistă.

Simt nevoia de cizelare și de îmbunătățire a abilităților mele jurnalistice. Cred că un jurnalist trebuie să fie dezvoltat multilateral, erudit, capabil să gândească creativ și să posede un vocabular bogat. Formarea mea în cadrul școlii o să mă ajute să devin mai bună în domeniu”, a adăugat Dumitrița.

Proiectul final - storytelling digital Unu din șase poștași e pensionar. Cine ne va mai umple cutiile poștale”.

Acest site folosește cookies

Am înțeles