Luminița Toma

Luminița Toma
Promoția 2022-2023

Biografie

21.01.1991

Luminița știa că va face jurnalism încă din momentul în care a început să analizeze și să se documenteze minuțios asupra viitoarei sale profesii. Cu toate acestea, „jocul realității, dar și al concursurilor de admitere”, cum remarcă studenta noastră, au dus-o direct pe holurile uneia dintre cele mai vechi universități din România (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), unde, în anul 2013, absolvește programul de licenţă în Comunicare şi Relaţii Publice.

După absolvirea facultății revine la visul său și se înscrie la studiile universitare de masterat din cadrul Universității din București, specialitatea Jurnalismul Politic. Luminița spune că cei doi ani de studii au reprezentat pentru ea una dintre cea mai frumoase etape. „Am exersat scrisul, documentarea, abilităţile de prezentare, dialogul, dezbaterea, cercetarea într-un mediu academic motivaţional şi plăcut. Cu toate acestea, constat că nu apucasem să intru vreodată in sediul unei redacţii, a unei televiziuni sau a unui radio, iar lipsa acestei practici a livrat cel mai timid pretendent la un loc de muncă în sfera jurnalismului”, a mai adăugat studenta noastră.

Luminița consideră că acum este un moment propice pentru a deveni relevantă, dar pentru asta are nevoie de mai mult curaj. „Jurnalismul este un domeniu viu, care presupune mişcare continuă. E domeniul care m-ar obliga zilnic să mă depăşesc, întru progres. Ştiu care sunt obligaţiile unui jurnalist, care este menirea lui şi simt că posed toate cunoștințele acestei profesii. Vreau să lucrez mai mult și asupra tehnicilor de creare a conţinutului, dar și asupra modalităților de livrare a cestuia publicului”, menționează Luminița.

Proiectul final - documentarul radio „Învățătorul unionist”.

Acest site folosește cookies

Am înțeles