Victoria Șargu

Victoria Șargu
Promoția 2022-2023

Biografie

20.07.1981

Victoria este licențiată în filologie, fiind absolventa facultății de Limbi și Literaturi Străine a USM, specialitatea traducător de limbă engleză și suedeză. Opt ani a lucrat în calitate de asistentă în cadrul Consulatului Onorific al Suediei în Republica Moldova. A fost și lectoră de limbă suedeză la USM. O perioadă a activat ca asistentă de programe din cadrul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare Internațională (SIDA). În anul 2009 a fost angajată la Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială (UCIMPA) în calitate de traducătoare, iar din 2017 este comunicatoare în cadrul aceleiași organizații.

Am fost interesate să aflăm de la candidata noastră de ce vrea să facă jurnalism. În opinia ei, în Republica Moldova profesia de traducător / traducătoare nu este apreciată la justa sa valoare. Tocmai de aceea, a decis să aplice cunoștințele sale lingvistice în alte domenii, cum ar fi comunicarea. Tot ea spune că deși are experiență în domeniu, ar vrea să învețe să scrie simplu și clar, lucru care ar ajuta-o să creeze și să implementeze campanii de informare cu mesaje clare, bine formulate și adaptate fiecărui grup țintă.  

Sunt sigură că Școala de Jurnalism din Moldova reprezintă platforma cea mai potrivită care mă va ajuta să aduc aportul maxim la realizarea campaniilor de informare, prin îmbunătățirea abilităților de creare de conținut interesant, util și conform rigorilor timpului în care trăim”, ne-a spus Victoria.

Acest site folosește cookies

Am înțeles