În luna octombrie au început ședințele clubului de discuții la Școala de Studii Avansate în Jurnalism

În luna octombrie au început ședințele clubului de discuții la Școala de Studii Avansate în Jurnalism

În luna octombrie 2013 şi-a reluat activitatea Clubul de discuţii al Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism. Primul invitat al Clubului în ziua 15 octombrie a fost Allan Louden, decan al Facultăţii Comunicare de la Universitatea Wake Forest, Carolina de Nord, SUA. Aflat în vizită la Chişinău cu ocazia unei conferinţe internaţionale, profesorul Louden a găsit timp şi pentru studenţii Şcolii de Jurnalism. Pe durata unei ore studenţii l-au provocat la discuţii despre journalism, rolul acestuia într-o societate. De asemenea în discuţii s-a pus un mare accent pe comportamentul presei în campanii electorale.

Pe 23 octombrie, un alt oaspete al clubului de discuţii a dfost Elizabeth Linder, reprezentanta Facebook în strategii Politice și de Guvernare în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Discuţiile s-au purtat pe marginea tematicilor ce ţin de datele personalepe pe internet şi Facebook, cum să foloseşti eficient reţeauna de socializare Facebook, comunicarea oamenilor în ţările unde Facebook este blocat (spre exemplu, China). Stundenţii Şcolii s-au arătat foarte interesaţi de tematica autenticităţii politicienilor moldoveni şi a paginilor personale pe Facebook. Potrivit lui Elizabeth Linder, “actualmente în Moldova sunt 350 mii de utilizatori ai acestei reţele de socializare”.

Seria de întâlniri din luna octombrie s-a încheiat cu discuţia pe care studenţii au avut-o pe 29 octombrie cu Lilia Snegureac, preşedintele Centrului de Resurse „Dialog Pro”, ex-director al Biroului de Informare al Consiliului Europei în Republica Moldova. În cadrul discuţiilor s-au abordat subiecte legate de Summitul Parteneriatului estic de la Vilnius programat pentru sfârşitul lunii noiembrie, importanţa pentru viitorul Republcii Moldova a documentelor care vor fi parafate, precum şi aspecte ce ţin de informarea publicului şi comunicarea despre integrarea europeană. De asemenea, dna Snegureac s-a referit la importanţa documentării şi cercetării surselor europene de informare, utilizarea site-urilor instituţiilor europene în formarea unui journalism echidistant şi obiectiv. „Şcoala ne oferă cunoştinţe, intelectul ni-l provoacă presa”, le-a spus la finalul întîlnirii Lilia Snegureac.

Amintim, că aceste evenimente organizate la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism se desfăşoară săptămânal, iar la acestea sunt invitaţi experţi, profesori, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice în Moldova, persoane publice atît din ţară, cît şi de peste hotare.

Acest site folosește cookies

Am înțeles