Lucrarea finală, cel mai important proiect al studenților ȘSAJ

Lucrarea finală, cel mai important proiect al studenților ȘSAJ

După ce au învățat să scrie știri și să realizeze interviuri și reportaje pentru radio sau televiziune, discipolii ȘSAJ au început munca la cel mai important proiect al lor - Lucrarea Finală. Pentru un rezultat reușit, tinerii vor trebui să respecte și să pună în aplicare toate bunele practici pe care le-au învățat pe durata cursurilor la Școala de Studii Avansate în Jurnalism, precum și să dea dovadă de obiectivitate, acuratețe, originalitate, corectitudine, inspirație și echidistanță. Prezentarea publică a lucrărilor va avea loc pe 30 și 31 mai. 

Lucrarea finală este un produs realizat de către student în mod independent, de sine stătător, dar sub îndrumarea unui tutore, ales din rândul instructorilor ȘSAJ. Discipolii au la dispoziție trei săptămâni, timp în care vor alege subiectele, se vor documenta, vor filma, vor monta, vor macheta și vor scrie și edita textele.

Din cei 11 studenți ai promoției 2016-2017, patru vor scrie articole pentru print, doi își vor încerca puterile și vor realiza reportaje TV, alți patru au ales să facă reportaje radio și un student va scrie un articol pentru online.

Lucrările finale vor fi prezentate unei comisii de evaluare care le va aprecia conform următoarelor criterii:

  1. Actualitatea și relevanța temei alese.
  2. Materialul este bine structurat și complet.
  3. Obiectivitate, echidistanță și imparțialitate.
  4. Echilibrul surselor.
  5. Respectarea normelor eticii profesionale.
  6. Faptele sunt separate de opinie.
  7. Originalitate și inspirație.
  8. Acuratețea cu care a fost realizat.

Cele mai bune lucrări vor fi plasate pe site-ul Școlii, www.scoaladejurnalism.md.

Acest site folosește cookies

Am înțeles