Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism anunţă înscrierea pentru anul de studii 2016-2017

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism anunţă înscrierea pentru anul de studii 2016-2017

Vrei să ştii ce se întâmplă în culisele presei? Să lucrezi în televiziune, să moderezi o emisiune radio sau, poate, să lansezi un portal cu cele mai proaspete şi calitative ştiri? Dacă răspunsul tău este „Da”, vino în cel mai bun loc unde vei învăţa despre jurnalism totul şi într-un timp record - Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism!

Ce este Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism?

Este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent, iniţiat în septembrie 2006 în cooperare cu Şcoala de Jurnalism din Missouri (SUA) şi Centrul de Formare Profesională a Jurnaliştilor din Paris (Franţa). Şcoala este concepută în baza unor programe postuniversitare avansate de pregătire a jurnaliştilor şi a fost creată în conformitate cu cele mai înalte standarde internaţionale în jurnalism practicate în Europa şi SUA. Anul de studii durează zece luni, cursurile sunt la zi şi implică frecvenţă obligatorie. Printre principalele cursuri se numără: Scrierea ştirilor, Jurnalismul radio/ TV, Legislaţia şi etica mass-media, Jurnalismul on-line, Fotojurnalismul, Jurnalismul de investigaţie, Jurnalismul economic şi de afaceri, Managementu media etc.. Mai multe detalii găsiţi pe www.scoaladejurnalism.md.

De ce Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism?

Instructorii Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ) sunt jurnalişti sau experţi media notorii din Republica Moldova. Şcoala asigură studenţii cu echipament tehnic pentru cursurile foto, video şi radio, precum şi cu alte materiale necesare pentru deprinderea abilităţilor practice în domeniu. Pentru cele zece luni de studii este stabilită o taxă, care se achită în trei tranşe. Totodată, cei mai buni studenţi sau cei care se află într-o situaţie materială dificilă beneficiază fie de bursă, fie de scutirea de taxa de studii sau de reduceri la taxa de şcolarizare.

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie la ŞSAJ?

Pentru a deveni unul dintre cei 20 de studenţi ai celei de-a 11-ea promoţii este suficient să ai studii superioare şi multă ambiţie! Menţionăm că o facultate de jurnalism nu este obligatorie, dimpotrivă, la ŞSAJ sunt bineveniţi candidaţii din diverse domenii - ştiinţe socio-umane, tehnice, arte, medicină, economie şi altele.

Dosarele se depun până la 30 iunie 2016, ora 17.00, şi trebuie să conţină:

  • CV
  • Formular (descarcă)
  • Scrisoare de motivare
  • Trei materiale jurnalistice (nu este obligatoriu ca acestea să fi fost publicate) sau poţi scrie un eseu la temă liberă
  • Două recomandări
  • Copia diplomei de studii superioare (absolvenţii promoţiei 2016 pot prezenta un certificat de la facultate în care se confirmă că sunt în ultimul an de studii)
  • Copia buletinului de identitate

Te aşteptăm pe adresa: Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, or. Chişinău, str. Tighina 49/4, et. 3. Pentru detalii referitoare la procedura de admitere contactaţi: Veronica Marin - tel.: 022.92.94.40,  079909414

e-mail: vmarinATijcDOTmd (* a se înlocui AT cu „@” și DOT cu „.”).

Să reinventăm împreună jurnalismul din Moldova!

Acest site folosește cookies

Am înțeles