Caravana Admiterii 2017-2018: până la Cahul și înapoi la Chișinău

Caravana Admiterii 2017-2018: până la Cahul și înapoi la Chișinău

Caravana Admiterii 2017 a mers, în ultimele săptămâni, la câteva universități din Chișinău, dar a făcut un popas și la Cahul. În cadrul întâlnirilor, la care au participat și unii dintre absolvenții Școlii, studenții de la diverse facultăți au discutat despre avantajele ce se deschid în fața celor care decid să învețe un an la ȘSAJ, dar și despre provocările pe care le aduce o carieră în jurnalism.

Prima vizită am întreprins-o la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM). Tinerii care își fac studiile la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism a ULIM au aflat mai multe detalii despre cursurile care se țin la ȘSAJ, despre programul de studii și condițiile de admitere, dar și despre perspectivele ce apar în fața tinerilor după absolvirea Școlii. „Punem accent pe diversitatea cursurilor și pe pregătirea practică a jurnaliștilor. Discipolii noștri se pot angaja în orice redacție imediat după absolvirea ȘSAJ - fie că aleg să lucreze la un post de radio, la o televiziune, în presa online sau în cea scrisă. Totul depinde de ambiția, de perseverența și de tenacitatea fiecărui student”, a spus directoarea Școlii de Studii Avansate în Jurnalism, Sorina Ștefârță.

Următoarea și cea mai îndepărtată destinație a fost Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din orașul Cahul. La întâlnirea cu echipa ȘSAJ au participat absolvenții facultăților de Drept, Filologie și Istorie, precum și câțiva studenți de la Matematică și Informatică. Tinerii de la Cahul au ținut să afle mai multe detalii despre instructorii noștri, dar și despre cursurile care se țin la ȘSAJ. „În doar zece luni de studii înveți totul - de la cum să realizezi o știre, un interviu sau un reportaj radio și TV până la Jurnalismul economic, politic, de investigație etc. Cei care lucrează cu studenții sunt cei mai buni jurnaliști și experți media din Moldova, care îi învață pe tineri să-și facă meseria corect și echidistant”, a spus absolventul Iurii Botnarenco, reporter al ziarului „Adevărul” din București și administratorul rubricii pentru Republica Moldova pe pagina web a publicației.

Ultima întâlnire a fost la Universitatea de Studii Europene din Moldova (USEM), unde ne-au așteptat mai mulți tineri și tinere de la facultățile de Drept și de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Discuția a fost extrem de diversă: despre mass-media și libertatea de expresie, despre farmecul și riscul internetului, despre statutul jurnalistului într-o societate marcată de probleme economice și politice. „Avem nevoie de jurnaliști calificați, de oameni bine pregătiți și îi încurajăm pe toți cei care vor să contribuie la schimbarea și îmbunătățirea landșaftului mediatic - iar, odată cu aceasta, să aducă schimbarea la nivelul întregii noastre societăți - să vină la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Sunt încurajați absolvenții celor mai diverse facultăți””, a menționat directoarea ȘSAJ, Sorina Ștefârță.

Amintim că toți cei care doresc să afle mai multe despre cursurile și instructorii ȘSAJ pot accesa www.scoaladejurnalism.md sau pagina noastră de Facebook.

Acest site folosește cookies

Am înțeles