Au început cursurile la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au început cursurile la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

La 2 septembrie au început cursurile la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism. Timp de 10 luni, şaisprezece tineri şi tinere vor beneficia de o pregătire profesională intensă şi vor căpătă deprinderi practice de lucru în regim de redacţie.

Ceremonia de deschidere a anului de studii a avut loc în prezenţa instructorilor Şcolii, jurnalista Maia Metaxa, Nadine Gogu şi Cristina Mogâldea, Centrul pentru Jurnalism Independent. Tot în prima zi de studii a fost organizată o întâlnire între actualii şi foştii studenţi. Absolvenţii celor şapte promoţii anterioare au împărtăşit noilor colegi din experienţa lor şi le-au oferit sfaturi cum să depăşească dificultăţile care-i aşteaptă pe durata studiilor, dar şi la angajarea în câmpul muncii.

În anul academic 2013 -  2014 la ŞSAJ au fost admişi 5 băieţi şi 11 fete. Vârsta medie a studenţilor este 25 de ani. Domeniile din care vin actualii studenţi sunt foarte variate,  de la drept, antropologie şi stiinţe politice la turism, economie şi artă teatrală. Doi dintre ei au studii în jurnalism, inclusiv în România.  

Anul acesta, ca şi anii precedenţi, cursurile vor fi predate de către jurnalişti consacraţi din Republica Moldova şi de peste hotare. Programul de studii se împarte în două semestre, dintre care primul conţine noţiuni de bază pentru scrierea şi editarea materialelor pentru mass media. Partea a doua este concepută pentru specializări, practică şi scrierea proiectului final. Articolele studenţilor vor fi publicate pe mai multe site-uri  consacrate din Republica Moldova.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism a fost lansată la 4 septembrie 2006 cu scopul de a pregăti jurnalişti pentru mass media din Republica Moldova. Din 2006 şi până în prezent, peste 100 de tineri ziarişti au absolvit această instituţie. Majoritatea acestora sunt angajaţi în mass media din Republica Moldova printre care Radio Europa Liberă, TV Moldova 1, Pro TV, TV 7, Publika TV, Ziarul de Gardă, Tele Radio Găgăuzia, Adevărul şi altele.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism ( Licenţa  A MMII nr.033236) este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent  din Chişinău, iniţiat în parteneriat cu Şcoala de Jurnalism din Missouri, SUA, Centrul de Formare şi Perfecţionare a Jurnaliştilor din Paris, Franţa şi organizaţia Press Now, Olanda.

Acest site folosește cookies

Am înțeles