Caravana Admiterii la ŞSAJ a mers la Universităţile din Chişinău: ULIM, ASEM şi USEM

Caravana Admiterii la ŞSAJ a mers la Universităţile din Chişinău: ULIM, ASEM şi USEM

Caravana Admiterii 2016-2017 a mers zilele acestea la mai multe universităţi din capitală. Absolvenţii de la Universitatea Liberă Internaţională, Academia de Studii Economice şi Universitatea de Studii Europene din Moldova s-au întâlnit cu administraţia ŞSAJ şi au aflat despre posibilităţile pe care le oferă aceasta, dar şi despre avantajele care se deschid în faţa tinerilor după absolvirea şcolii.

Primii care s-au bucurat de prezenţa noastră au fost absolvenţii Facultăţii de Jurnalism şi Relaţii Publice ai Universităţii Libere Internaţionale din Moldova. Peste 20 de tineri curioşi şi dornici de a îmbrăţişa profesia de jurnalist au aflat despre cursurile care se ţin la ŞSAJ, instructori, program de studii, dar şi mai multe detalii despre instituţiile media unde studenţii ŞSAJ îşi fac stagiile practice. Directoarea şcolii, Sorina Ştefârţă, a amintit tinerilor cât de important pentru un jurnalist începător este lucrul practic. “Jurnalismul se învaţă pe teren, iar cei care au decis să rămână în presă vor descoperi lucruri noi şi interesante în fiecare zi. Un jurnalist bun este cel care ştie puţin despre tot. Iată de ce la ŞSAJ punem accent pe diversitatea cursurilor şi pregătim jurnalişti universali care după absolvire se pot angaja în diverse instituţii mass-media”, a mai spus directoarea şcolii.

La începutul acestei săptămâni studenţii şi absolvenţii diverselor facultăţi ai Academiei de Studii Economice din Moldova s-au întâlnit cu reprezentanţii Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism. Întâlnirea a avut loc în cadrul „Zilelor Carierei” organizată anual de către Centrul de Ghidare în Carieră al ASEM. Tinerii economişti pasionaţi de jurnalism au adresat mai multe întrebări legate de admitere, modalitatea de aplicare a dosarului, cursuri, dar şi despre posibilitatea de angajare după absolvirea şcolii.

Ultimul popas din această săptămână a fost făcut la Universitatea de Studii Europene din Moldova. Cei mai curioşi au fost absolvenţii facultăţii de Drept şi cei de la facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării. Accentul discuţiilor a fost pus, în mod special, pe jurnalismul de investigaţie – gen jurnalistic, care capătă tot mai mult teren pe piaţa media din Republica Moldova, dar şi un interes sporit din partea unor jurnalişti. Un alt subiect adus în discuţie a fost cel legat de jurnalismul dronelor. Tinerii au fost interesaţi să afle dacă folosirea dronelor în realizarea unor materiale jurnalistice, în special în cele de investigaţie, este legală sau nu.

Subiectul care a încins şi mai mult atmosfera, dar şi adevărate dezbateri între studenţi a fost cel axat pe etica şi deontologia jurnalistului. Viitorii avocaţi şi jurnalişti au aflat despre faptul că la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism se pune un accent important pe etică şi deontologie. Studenţii ŞSAJ sunt instruiţi şi îndemnaţi să respecte Codul Deontologic al jurnalistului, toate aceste lucruri fiind învăţate la cursul Etica. La finalul discuţiilor directoarea şcolii, Sorina Ştefârţă, a subliniat ideea că la ŞSAJ se pot înscrie tineri care au absolvit diverse facultăţi. „Nu este obligatoriu să absolviţi o facultate de profil. Studiile pe care le aveţi vă vor ajuta enorm în înţelegerea anumitor noţiuni de bază. Avem nevoie de jurnalişti calificaţi”, a conchis directoarea ŞSAJ. 

Acest site folosește cookies

Am înțeles