„Oameni și Kilometri”, desemnat cel mai bun proiect media realizat de absolvenții ȘSAJ

„Oameni și Kilometri”, desemnat cel mai bun proiect media realizat de absolvenții ȘSAJ

Ideea echipei „Oameni și Kilometri” a fost desemnată drept cel mai inovator, dar şi cel mai practic proiect media, realizat de absolvenții Școlii de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ). Premiul oferit, în valoare de 750 de euro, va contribui la consolidarea spațiului media independent din Republica Moldova.

Concursul „Cel mai bun proiect media” a fost lansat la sfârșitul lunii septembrie, în cadrul conferinței dedicată celor zece ani de activitate a ȘSAJ. Cei peste 160 de absolvenți au avut la dispoziție două luni pentru a depune dosarul. Proiectele au fost evaluate, ținându-se cont de trei criterii-cheie: originalitatea și noutatea  ideii, componenta practică și sustenabilitatea ei. Nu au existat restricții tematice, decât ca proiectul să fie interesant, util și cu impact la public. Dosarele au fost examinate de către un juriu constituit din șapte experți, inclusiv cinci instructori ai ȘSAJ. Cinci dintre ei au optat pentru ideea propusă de „Oameni și Kilometri”, drept argument principal servind faptul că este proiectul cel mai viabil din toate.

Platforma online „Oameni și Kilometri” este un proiect jurnalistic nou, lansat în toamna lui 2016. Fondatorii proiectului spun că materialele publicate cu ajutorul grantului oferit de Centru pentru Jurnalism Independent vor continua să scoată în prim-plan „bolile societății” în care trăim. „Urmărim eroii subiectelor noastre timp de câteva săptămâni sau chiar luni. Facem asta pentru a înțelege mai bine fenomenele sociale. Nişa noastră editorială este profunzimea. Creăm poveşti și credem că anume poveștile îmbinate cu jurnalismul clasic vor schimba lumea. Faptul că am fost desemnați ca cel mai bun proiect media este o dovadă în plus că mergem pe drumul cel drept”, ne-a spus jurnalista Polina Cupcea.

Câștigătorul a fost anunțat pe 16 decembrie, în cadrul Galei Presei, organizată de CJI și Comitetul pentru Libertatea Presei. Din cei patru membri ai echipei „Oameni și Kilometri”, trei sunt absolvenți ai ȘSAJ: Polina Cupcea și Raisa Răzmeriță au absolvit școala în 2013, iar Nicolae Cușchevici - în 2008. Toți trei au experiență în jurnalism și au lucrat anterior în redacțiile unor publicații ca „Ziarul de Gardă”,  „Ziarul Național”, „Adevărul Moldova”. De asemenea, ei au realizat mai multe investigații jurnalistice în colaborare cu RISE Moldova.

Acest site folosește cookies

Am înțeles